Ekonomi

Öğrenciler dikkat! KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs ve yurt başvuru şartları neler? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru süreci adaylar tarafından merakla araştırılıyor. YKS yerleştirme işlemleriyle beraber gündeme gelen KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ve yurt başvuru şartları ne? Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru süreci adaylar tarafından merakla araştırılıyor

YKS yerleştirme işlemleriyle beraber gündeme gelen KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru süreci adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Binlerce kişi 'KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ve yurt başvuru şartları ne?' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

 

2022 YKS üniversite sınavlarından sonra şimdi de KYK yurt ve burs başvuru tarihleri merak ediliyor. Tüm dikkatler Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan konuyla ilgili yapılacak açıklamaya odaklandı. 

Peki KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ve yurt başvuru şartları ne? İşte ayrıntılar...

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı KYK başvurularının ne zaman başlayacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Milliyet'in aktardığına göre; KYK başvuru tarihlerine ilişkin henüz net bir tarih açıklanmadı. YKS yerleştirme süreci sonrasında kritik tarihlerin duyurulması bekleniyor.

 

Diğer taraftan geçtiğimiz dönemlerdeki burs başvuruları Ekim'de gerçekleştirilirken, yurt başvuruları da Eylül'de yapılmıştı. Yurt başvurularının ağustos ayı sonu ile eylül ayı başında başlaması öngörülüyor. 

KİMLER KYK YURDU BAŞVURUSU YAPABİLİR? KYK BURSUNU KİMLER ALIR? 

 Ön lisans öğrencileri,
- Lisans öğrencileri,
- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kaydını gerçekleştiren öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs alınamaz.
- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs alınamaz),
- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e girmiş olan öğrenciler,
- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan faydalanabilmektedir.

Bir öğrenciye aynı anda hem burs hem öğrenim kredisi alma hakkı tanınmıyor.

KYK YURTLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kaydı bulunması,

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırlarının dışında olması,

) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar haricinde tecil edilmiş hükümler hariç olacak şekilde, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da af tanınmış dahi Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûmiyeti bulunmaması.

ç) Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre taksirli suçlar dışında herhangi bir suç sebebiyle hakkında altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti olmaması.

d) Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet sağlayan yurtlarından çıkarma cezası ya da yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası bulunmaması. 

e) Uluslararası öğrencinin, öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet izni belgesiyle pasaportunun onaylı suretini ibraz etmesi.

f) Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret miktarının bir buçuk katından fazla ücretli bir işte çalışmaması.

g) Kamu personeli olarak çalışmaması.

ğ) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının bulunmadığına ve bulaşıcı hastalığının olmadığına ilişkin beyanda bulunması.

h) Yurt başvurusunda bulunduğu tarihte otuz beş yaşını tamamlamamış olması. 

Öğrencilere müjde! Üniversiteler peş peşe açıkladı! Hangi üniversite kaç lira burs veriyor? Hemen burs rakamlarına bakın

KYK kredi borçları düzenlenmesinde son durum! KYK kredi faizleri kaldırıldı mı?

İstanbul'da özel yurt fiyatları dudak uçuklattı! İstanbul'da okumak hayal oldu! İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Özel- Vakıf Üniversitelerinin ücretleri ne kadar oldu? İşte 2022 özel üniversitelerin fiyat listesi

YKS'yi kazanan öğrenciler dikkat! O bölümü seçen öğrencilere 5.500 TL burs fırsatı! İşte başvuru şartları...