Kent Haberleri

Öğrenciler dikkat; Okullar ne zaman yaz tatiline girecek? Tarih değişti mi?

Deprem sonrası okullar iki hafta tatil edilmişti. Ayrıca seçimler nedeniyle de öğrenciler fazladan birer gün daha tatil kullandılar. Peki bu durum yaz tatiline yansıyacak mı? Yaz tatili süresi kısalacak mı? İşte detaylar... Peki gerçek ne? İşte detaylar

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yaz tatili ile dikkat çeken iddialar ortaya atılıyor. Peki gerçek ne? İşte detaylar...

Ülkemizde yaklaşık 1 hafta önce gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tura kaldı. İlk seçimin sonunda okullar bir gün tatil edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ikinci tura kalmasıyla birlikte 28 Mayıs’ta Türkiye ikinci kez sandık başına gidecek. Peki bu seçimden sonra da okullar 1 gün arayla tatil edilecek mi?

Bu soruya yanıt Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada okulların Pazartesi günü tatil edildiği ve öğretmenlerin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Yani 27 Mayıs’ta başlayacak olan tatil, 29 Mayıs’a kadar sürecek. Öğrenciler 30 Mayıs’ta okullara gidecek. 

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK;  İKİ HAFTA DETAYI...

Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından okullar 2 hafta eğitime ara vermişti. Bu sürenin okulların sonuna eklenip eklenmeyeceği bir süredir gündemdeydi. Bakan Özer bu konu hakkında da açıklamalarda bulundu ve tüm soru işaretlerini giderdi. Yapılan açıklamada okulların daha önceden de planlandığı gibi 16 Haziran’da yaz tatiline gireceği belirtildi. Dolayısıyla okullarda herhangi bir uzatmanın olmayacak. Buna göre okullar seçimlerden sonra 3 hafta daha açık kalacak. Sonrasında ise yaz tatili başlayacak.

Öğrencilerin heyecanla beklediği bu dönem, eğitim ve dinlenme arasında bir denge kurma fırsatı sunuyor. Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrenciler, bir süreliğine sınıflarını ve derslerini geride bırakacak ve kendilerine yeni deneyimler, dinlenme ve eğlence fırsatları bulacaklar. Yaz tatili, öğrencilere pek çok avantaj sunan önemli bir süreçtir. Bu dönemde öğrenciler, yorucu bir eğitim döneminin ardından dinlenme ve gevşeme fırsatı bulurlar. Zihinlerini ve bedenlerini yenileyerek, yeni bir eğitim dönemine hazırlanırken motivasyonlarını da artırabilirler. Aynı zamanda, yaz tatili öğrencilere kendilerini keşfetme ve ilgi alanlarını geliştirme şansı verir. Sanat, spor, müzik, yaz kampı gibi farklı etkinliklerle ilgilenerek yeteneklerini keşfedebilir ve yeni hobiler edinebilirler.

Kurban Bayramı'nda hesaplarda; Asgari ücretliye zam öncesi büyük sürpriz

Emekli ve memur maaşlarında akılalmaz zam; Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek

Bakan Nebati'den asgari ücret zammı açıklaması; "Bu yılın temmuz ayında..."