Ekonomi

Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi? Bayram harçlığı şartları nelerdir? Bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır?

Kurban Bayramı yaklaşırken, bayram harçlığı konusunda da araştırmalar hız kazandı. Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi? İşte detaylar!Bu zaman diliminde de gözler öğrencilere verilecek 1000 TL bayram harçlığı ödemesine çevrildi

Ramazan Bayramından sonra yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Bu zaman diliminde de gözler öğrencilere verilecek 1000 TL bayram harçlığı ödemesine çevrildi. Bayram harçlığının ne zaman verileceği merakla sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçim vaatleri arasında yer alan öğrencilere bayram harçlığı detaylarının açıklanıp açıklanmadığı araştırılıyor.

İşte öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı başvurusuna dair tüm ayrıntılar…

Öğrencilere bayram harçlığı başvurusu nereden yapılır? Bayram harçlığı başvuru şartları nelerdir? soruları sıkça sorulmaya başlandı. Kurban Bayramına doğru yaklaşırken öğrencilere verilecek olan bayram tutarının 1000 TL olacağı öngörülen öğrencilere bayram ikramiyesi için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamada. Peki “Öğrencilere bayram harçlığı nerden yapılacak? Bayram harçlığı e-devlet üzerinden mi yapılacak?” İşte detaylar…

ÖĞRENCİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ? ÖĞRENCİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Üniversitede eğitim gören öğrencilere, tıpkı emeklilerde olduğu gibi dini bayramlarda senede iki kez bayram ikramiyesi ödemesinde bulunacak. "Bayram harçlığı" adı altında üniversite öğrencilerine verilecek olan bu paranın 1000 lira tutarında olacağı düşünülecek.

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Üniversite öğrencilerine verilmesi öngörülen bayram harçlığı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. HL ikramiye ücreti ve ödeme tarihlerine dair netleşmiş bir takvim bulunmuyor. Ama emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramının hemen öncesinde ödemeler yapılıyor. Öğrencilere ödenecek bayram ikramiyelerinin de benzer halde Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanmış olan 2023 dini günler takviminde, Kurban Bayramı'nın 1. günü bu sene 28 Haziran tarihinde idrak edilecek. Kurban Bayramı, 1 Temmuz Cumartesi akşamı son bulacak.

Öğrencilere ödenecek olan bayram ikramiyelerinin Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılması beklenmektedir. Konu ile ilgili resmi bir açıklama geldiği zaman ayrıntılar eklenecektir.

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilere bayram harçlığı hakkında hala resmi açıklama yapılmadı.