Eğitim

Öğrencilere karşılıksız 13.000 TL'ye varan ödeme! İşte başvuru şartları ve tarihleri

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte en çok merak edilenlerden biri öğrencilerin alabilecekleri burs imkanları oldu. işte burs veren yerler... Öğrenciler ve veliler 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına ilişkin hazırlıklarını sürdürmekteler

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kayıtlarını tamamlamakta. Öğrenciler ve veliler 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına ilişkin hazırlıklarını sürdürmekteler. Yapılan hazırlıkların arasında en çok merak edilen konular arasında "burs" yer almkta.. Bu süreçte belediyeler ve kurumlar tarafından öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlanmakta. Kurumların burs başvuru süreci hakkında detaylar araştırılmaya başlandı bile

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kayıt işlemlerini tamamlamaktadır. 2022-2023 eğitim yılına kısa süre kala öğrenciler ve veliler burs veren kurumlar için detayları araştırmaya başlamış durumda. Kurum ve vakıflar tarafından öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlanmaktadır.. Burs imkanından yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Karşılıksız burs veren kurumlar şöyle:

SANCAKTEPE BELEDİYESİ

Sancaktepe Belediyesi, 2022 yılında üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler için sevindiren haberi verdi. Devlet üniversitelerinde 2 yıllık üniversite kazanan adaylara bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin TL verilecektir. Yine devlet üniversitelerinde 4 yıllık lisans bölümlerini kazananlara ve özel üniversitelerde tam burslu okuyanlara ise 3 bin TL ödeme yapılacaktır. Başvuru işlemleri 5-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sancaktepe burs başvuru işlemleri bizzat gerçekleştirecektir. Burstan 2022 yılı 1 Ocak ve öncesinde Sancaktepe'de ikamet eden adaylar ile birlikte 22 yaşın altındaki adaylar yararlanacaktır. Başvuru yapmak isteyen adaylar, ikamet belgesi, kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve üniversite yerleştirme sonuç belgesiyle beraber Sancaktepe Belediyesi Hizmet Binasına başvuru yapabilecekler. 

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ

Sancaktepe Belediyesi'nin yanı sıra Çekmeköy Belediyesi'de üniversite eğitimi alan öğrenciler için eğitim desteği başlatmış durumda. Üniversite sınavını kazanarak kayıt yaptıran öğrencilere 1.000 TL ödeme yapılacaktır. Başvuru işlemleri internet üzerinden online alınırken adaylardan ikametgah belgesi, lise diploması ve üniversite kayıt belgesi talep edilecektir. Burstan 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezunları da faydalanabilecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar buradan direkt olarak sayfaya yönlendirilecek. 

TÜGVA

TÜGVA tarafından ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilere aylık 300 TL burs ödemesi yapılacak. Bu burs ücretlerinin yeni dönemde artması beklenmekte. Henüz yeni başvuru tarihleri ortada yok. Önümüzdeki dönem üniversiteler açılana kadar burs başvurularının alınmaya başlanması beklenmekte. TÜGVA ayrıca öğrencilere yurt ihtiyaç bursu ve yurt başarı bursu da sağlamakta. 24 yaşından küçükler, başka kurumdan burs almayanlar, T.C. vatandaşları ve ihtiyaç sahibi öğrenciler burstan yararlanmakta.