Ekonomi

Öğrencilere vergisiz telefon nasıl alınır? Öğrencilere ÖTV'siz telefon ne zaman gelecek?

Öğrenciler vergisiz telefon konusuna dair sıkı bir araştırma yapmaktadır. Telefon almak isteyenler vatandaşlar, bu soruların yanıtı!Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiklik göstermektedir

CEP TELEFONU VERGİ ORANLARI

Telefonların vergisiz fiyatı üstünden sırası ile,

Yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı,

Yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti,

ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiklik göstermektedir.

Peki “Öğrencilere vergisiz telefon nasıl alınır? Öğrencilere ÖTV'siz telefon ne zaman gelecek?” İşte bu soruların yanıtları…

ÖĞRENCİLERE ÖTV’SİZ TELEFON NE ZAMAN GELECEK?

Vergisiz cep telefonu satışına dair herhangi bir tarih açıklaması yer almıyor. Bu konu ile ilgili düzenlemenin 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden hemen sonra yapılması beklenmektedir. Resmi açıklama geldiği zaman ayrıntılar eklenecektir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyetine yer vereceğiz, bu bilgilere göre, aylık 10 GB bedava internet vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

VERGİSİZ CEP TELEFONU KİMLER ALABİLECEK?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversitede eğitim gören öğrencileri faydalanacak. Düzenleme bir defaya olacak şekilde gerçekleştirilecek. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz bir şekilde cep telefonundan faydalanabilecek.

iPHONE 14, İPHONE 14 PRO VERGİSİZ FİYATI NE KADARDIR?

iPhone 14 Pro Vergi ve Vergisiz fiyatı;

iPhone 14 128 GB Özellikleri