Kent Haberleri

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar indirimi ne zaman başlıyor? Tarih belli oldu mu? Son dakika gelişmesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde üniversite öğrencileri için tek seferliğe mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alabileceğini duyurmuştu. Peki Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar indirimi ne zaman başlıyor?  Milyonlarca üniversite öğrencisi Vergi indirimini ne zaman olacağını merak ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce üniveriste öğrencilerine tek seferliğe mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alabileceği müjdesiin vermişti. Milyonlarca üniversite öğrencisi Vergi indirimini ne zaman olacağını merak ediyor. Peki Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar indirimi ne zaman başlıyor? Vergi indirimi ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON NE ZAMAN SATIŞI BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenciler için vergisiz telefonu satışlarıyla ilgili" Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Vergisiz cep telefonu satışına yönelik herhangi bir tarih açıklaması gelmedi.

ÜNİVERİSTE ÖÜRENCİLERİNE VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  sosyal medya hesabından "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

CEP TELEFONU VERGİ ORANLARI

Telefonlardan alınan vergiler sırasıyla;

Yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı,

Yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV

Yüzde 18 oranında KDV alınıyor.

Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişmekte. 

VERGİSİZ CEP TELEFONUNU KİMLER ALABİLİR?

Vergisiz cep telefonundan yararlanmak isteyen milyonlarca kişi vergisiz cep telefonundan kimlerin yararlanabileceğin merak ediyor. Cep telefonunda vergi muafiyetinden sadece üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek ve üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

Gençler müjde! Vergisiz telefon ve bilgisayar alma şansı! İşte başvuru şartları...

Gençleri havalara uçuracak müjde! İlk kez telefon ve bilgisayar alanlar vergi ödemeyecek! 

 .