Kira

Öğrencilerin ev bulma telaşı başladı! Öğrenci semtlerinde kiralar ne kadar? 

Üniversite kayıtları başladı, tabi il dışından mega kent İstanbul'a gelecek öğrencilerin de ev bulma telaşı başladı. Peki öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde kira bedelleri ne kadar? 

Üniversite kayıtları başladı, tabi il dışından mega kent İstanbul'a gelecek öğrencilerin de ev bulma telaşları  başladı. Peki öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde kira bedelleri ne kadar? 

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç, Habertürk’ten Esra Toptaş’a üniversiteler açılmadan önce öğrenci semtlerindeki kiraları şu şekilde anlattı…

-Mega kent İstanbul’da üniversite kayıt döneminin başlaması ile beraber, özellikle öğrencilerin yoğun şekilde yaşadığı semtlerde kira bedelleri önemli ölçüde artış gösterdi. Söz konusu bu artış Kadıköy Beşiktaş Şişli Kağıthane gibi merkezi bölgelerde daha da belirgin.

-İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’de 1 oda 1 salon konutlar için kira bedelleri yaklaşık olarak 20 bin Türk Lirası’ndan başlarken , Şişli-Beşiktaş‘ta söz konusu bu kira bedelleri 25 bin Türk Lirası ve üzerinde seyrediyor. Öğrencilerin yoğun bir şekilde talep gösterdiği bu bölgelerde kira fiyatları yaz aylarında ve üniversite kayıt dönemlerinde daha da yükseldi.

KONUT ARZINDAKİ AZALMA VE TALEPTEKİ ARTIŞ FİYATLARI YÜKSELTTİ

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç açıklamasında söz konusu bu semtlerde kira bedellerini belirleyen faktörler arasında kentin şehir merkezine ve toplu taşımaya yakınlığı sosyal olanaklar ve semtin altyapısı gibi unsurların yer aldığını söyledi.

Şenay Araç’ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde: “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden sonra konut arzındaki azalma ve talepteki artış da fiyatların yükselmesine katkı sağladı. Sene başında kira bedellerinde bir düşüş gözlemlense de yaz aylarında kiralardaki artış ve üniversitelerin açılmasına yakın dönemde daha da hız kazandı. Mega kent  İstanbul genelinde geçen seneye oranla kira bedelleri ortalama yüzde 46 artış gösterdi.

Öğrencilerin yoğun şekilde yaşadığı bazı semtlerdeki ortalama kiralar şu şekilde:

- Beşiktaş 1 oda 1 salon konut 25 bin TL ile 30 bin TL arası. Eşyalı 45 bin TL ile 60 bin TL arası

- Şişli 1  oda 1 salon konut 20 bin TL 30 bin TL arası. Eşyalı 40 bin TL ile 45 bin TL arası

- Kağıthane 1 oda 1 salon konut 17 bin TL ile 25 bin TL arası. Eşyalı 40 bin TL ile 50 bin TL arası

-Acıbadem 1 oda 1 salon konut 20 bin TL Eşyalı 25 bin TL ile 35 bin TL arası
- Kartal 1  oda 1 salon konut 17 bin TL ile 20 bin TL arası
- Kadıköy’de 1 oda 1 salon konut 20 bin TL ile 30 bin TL arası. Eşyalı 50 bin TL ile 75 bin TL arası

*Konut  fiyatları ortalama semtlere göre alınmıştır. Lüks semtler söz konusu bu fiyatları kapsamıyor.

 

Kentsel dönüşümle bir binayı yeniletmenin maliyeti ne kadar? İşte kentsel dönüşüm faturası!

Manavgat ve Dalaman’da kiralık 6 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gayrimenkul satışlarına hız verdi! 105 taşınmaz satışa çıktı!