Kent Haberleri

Öğrencilerin İstanbulKart ücretlerini belediye karşılayacak! Hemen bakın!

Üsküdar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde oturan üniversite öğrencilerinin 2022-2023 akademik yılı boyunca İstanbulKart ücretini karşılayacağını duyurdu!Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz yıl kış ayları boyunca Üsküdar'da öğrenci evinde kalan öğrencilerin doğal gaz faturalarını ödediklerini anımsattı

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar ilçe sınırları içerisinde ikamet eden örgün öğretim programına tabi tüm üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretinin 2022-2023 akademik yılı boyunca karşılanacağını duyurdu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz yıl kış ayları boyunca Üsküdar'da öğrenci evinde kalan öğrencilerin doğal gaz faturalarını ödediklerini anımsattı.

Kütüphanelerde, spor mekanlarında ve sokaklarda gençlerle bir araya gelmeye devam ettiklerini ve bu sürede gençlere onlar için neler yapılabileceğini sorduklarını anlatan Türkmen, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerin talebi çerçevesinde güzel bir sürprizle karşınızdayız. Bu yıl 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi süresince, Üsküdar'da ikamet eden, bu yurtta olabilir annesiyle babasıyla kalıyor olabilir ya da öğrenci evinde kalabilir hiçbir şekilde fark etmez, Üsküdar'da ikamet eden ve İstanbul'daki herhangi bir üniversitede okuyan, lisans ve önlisans öğrencisi, örgün öğretim programında olan tüm öğrencilerimizin bu dönem boyunca İstanbulKart aylık indirimli abonman kartı var, bu kartların aylık ücretlerini Üsküdar Belediyesi olarak biz ödeyeceğiz"

Peki öğrenciler İstanbulKart yardımına nasıl başvuracak?

Öğrencilerin İstanbulKart ücretlerini karşılamak için ön şartlarının olmadığının da altını çizen Başkan Türkmen, gençlerin belediyeye herhangi bir başvuru yapmalarına da gerek olmadığını söyledi. Türkmen, gençlerden Twitter hesabından paylaştığı linkteki belgeleri doldurulmalarını istedi.

DOĞAL GAZ YARDIMI DA 600 LİRAYA ÇIKARILDI

Öte yandan Üsküdar’da ikamet eden öğrencilere yönelik başlatılan doğal gaz desteğinin miktarı da artırıldı. Daha önce 400 TL olan doğal gaz desteği 600 TL’ye çıkarılırken kampanyanın kapsamı da genişletildi. İstanbul'da bir üniversitede örgün eğitime devam eden ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olan, Üsküdar ilçe sınırları içerisinde olan ve içinde en az 3 öğrencinin ikamet ettiği bir evde kalan, normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam eden ve İGDAŞ abonesi olan öğrenciler bu yardımdan faydalanabiliyor.

Üsküdar ilçe sınırları içinde ikamet eden öğrencilerin yardımlardan faydalanmak için Üsküdar Belediyesi’nin resmi internet sitesindeki linkte yer alan formu doldurmaları gerekiyor.