İş Fırsatları

Öğretmen adayları müjde! 45 bin yeni öğretmen atamasının tarihi açıklandı!

Öğretmen adaylarının uzun bir süredir beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer o tarihi açıkladı. İşte detaylar!Müjde niteliğindeki bu haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer verdi

Atama bekleyen binlerce öğretmen adaylarına müjdeli haber verildi. Müjde niteliğindeki bu haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer verdi. Bakan Özer, 45 bin yeni öğretmen atamalarına dair tarih sürecinin belirlendiğini açıkladı.

İşte habere dair ayrıntılar…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen atamasına dair açıklamada bulundu. Bakan Mahmut Özer, atama süreci ile ilgili alınan yeni kararları şu sözler ile açıklama yaptı; "Öğretmen adaylarımızın ön kayıt ve aynı zamanda sözlü sınav tercihleri ​​27 Mart ile 1 Nisan tarihleri ​​arasında yapılacaktır. Adayların sözlü sınava girecekleri sınav sonuçları aynı tarihte belli olacaktır. Sözlü sınav 7 ile 16 Nisan tarihleri ​​arasında yapılacak ve sonuçlar 18 Nisan tarihinde açıklanacaktır ve 2 ile 6 Mayıs tarihlerinde öğretmen adaylarının başvuru tercihleri alınacak ve 8 Mayıs tarihinde atama sonuçlarını ilgililer için duyuru yapacağız."

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMALARINDA BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Adaylığa esas 103 alandan adaylık gerçekleştirilecek. 45.000 öğretmenin işe alım sürecinde sınıf eğitimi için 7 bin 878 hedef iken, kariyer rehberliği için 3 bin 604 hedef, okul öncesi eğitim için 3 bin 269 hedef bulunuyor. İlköğretim matematik öğretimi için 2 bin 656 hedef iken, din kültürü ve ahlâk bilgisindeki alan için de 2 bin 604 hedef tahsis edilmiştir. Atanan alanlara başvuru yapmak için 50 baz puan esas alınacak.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK!

Bakan Mahmut Özer, 45 bin öğretmen atamasıyla ilgili yaptığı açıklamasında;

"Öğretmen atamaları en çok son 20 yılda gerçekleşti. Bu sayı daha öncesinde 500 bin iken daha sonrasında 1 milyon 200 bine çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 45 bin öğretmenlik yeni atama, 20 yılın ilk ve en büyük tek öğretmen ataması da kayıtlara geçecek. Bu yo ile eğitime verdiği büyük destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunmak istiyorum" dedi.