Kent Haberleri

Öğretmen Ek Ders Ücreti hakkında flaş iddia

Öğretmenlerin ek ders ücreti hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Çok sayıda öğretmen haberi alır almaz araştırma yapmaya başladı. Durum böyle olunca öğretmenler de kendileri hakkındaki haberlere daha fazla ilgi göstermeye başladı

Maaşlarına yapılacak zammı merak eden meslek gruplarından biri de öğretmenlerdi. Durum böyle olunca öğretmenler de kendileri hakkındaki haberlere daha fazla ilgi göstermeye başladı. Öğretmen ücretleri hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. 

 

Öğretmenlerin ek ders ücretleri %17.55 zam ile 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Asgari ücretin dahi altında kalan bu zam özellikle ücretli öğretmenleri canından bezdirmişti. Memura yapılan zammın büyük bir oranda seyyanen olması bu farkın oluşmasına sebep oldu. 

60.12 TL'nin kabul edilemez olduğunu belirten öğretmen ve sendikalar ek ders ücretlerinin e az 100 TL seviyesine çıkarılmasını gerektiğini vurguluyor.

Zam yapılmadan önce en az 75 TL seviyesine çıkacağı öngörülen ek ders ücretleri beklentinin çok altında kalarak öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Şimdi öğretmenler son bir umut olarak konunun meclise taşınarak bir düzenleme yapılmasını bekliyor.