27 / 04 / 2024

Öğretmenlere ikramiye müjdesi! 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler Meclis'te...

Öğretmenlere ikramiye müjdesi! 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler Meclis'te...

Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren ikramiye ile ilgili kanun teklifi hazırlanarak TBMM'ye sunuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler TBMM'ye çevrildi. Temmuz ayında memur maaşına yapılan seyyanen zam ile en düşük öğretmen maaşı 15 bin 793 TL'den 26 bin 654 TL seviyesine çıkarılmıştı.



Ocak ayında öğretmen maaşı için yeni zam hazırlığı sürerken öğretmenleri sevindiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi kapsamında düzenlemelere gidilmesinin ilk adımı olarak her 24 Kasım tarihinde meslektaşlarımızı onurlandırılmak için bir maaş ikramiye verilmesini içeren Kanun Teklifi hazırlayarak sunuldu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

usakgundem.com'da yer alan bilgilere göre; Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük ile beraber 06 Kasım’da tarihinde ziyaret ettiği MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a hem 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilmesi hem de eğitim çalışanlarına şiddeti önlemek adına Türk Eğitim-Sen’inin hazırladığı kanun tekliflerini sundular.

Konu ile ilgili açıklama yayımlayan Geylan, “Öğretmene ve genelde kamu görevini yürüten çalışanlara yapılan saldırılar bu toplumun ayıbıdır. Son zamanlarda artış gösteren şiddetin önüne geçebilmek için, önleyici tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren yasal bir düzenleme kaçınılmazdır. Öte yandan, meslektaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlara bir nebze olsun çözüm bulmak ve takdir etmek anlamında da 24 Kasım ikramiyesi verilmesi çok anlamlı olacaktır. Meclis'te bulunan tüm milletvekillerimizin, bu son derece makul olan her iki beklentimize de kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Öğretmenlere ikramiye müjdesi! 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler Meclis te...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İKRAMİYESİ KAÇ TL OLACAK?

Bu kapsamda, milletvekillerine gönderdikleri mektupta, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına sembolik katkı sağlayacak olan bu kanun teklifine sahip çıkmalarını ve destek vermelerini istediklerini kaydeden Geylan, “Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerimize 'beyaz önlük' dağıtılacağını kamuoyuna bildirdi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Öğretmenler Günü her sene 24 Kasım'da Atatürk'ün başöğretmenlik sıfatını kabulünün yıl dönümünde değil, Millet Mektebi Talimatnamesinin yürürlüğe girdiği tarihin, yani Atatürk'ün resmen başöğretmen sıfatını aldığı tarihin sene dönümünde kutlanmaktadır.

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

Öğretmenlere resmi yazı ile yemek dağıtım görevi geldi!


Geri Dön