Kent Haberleri

Öğretmenlere müjde! Ulaşımda yüzde 50, kargo ücretlerine ise yüzde 25 indirim fırsatı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu sene de Öğretmenler Günü'nü kapsayan 24-30 Kasım haftasında bilet alan öğretmenlere trenlerde yüzde 50, 24 Kasım tarihli PTT gönderilerinde de ise yüzde 25 indirim uygulayacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Öğretmenler Günü'nü kapsayan 24-30 Kasım haftasında öğretmenlere tren bileti alımlarında tam bilet fiyatı üzerinden yüzde 50 indirim uygulanacakken, 24 Kasım tarihli PTT gönderilerinde ise yüzde 25 indirim yapılacak.

AA muhabirinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, Bakanlık, bilginin gelecek nesle aktarılmasında önemli rol üstlenen tüm öğretmenlere "Öğretmenler Günü" için bir hediye hazırladı.

Bu kapsamda, sene boyunca TCDD Taşımacılık AŞ tarafından öğretmenlere tüm tren seyahatlerinde yüzde 15 oranında yapılan indirim, 24-30 Kasım 2022 tarihlerinde standart tam bilet ücreti üzerinden ise yüzde 50 olarak uygulanacak. İşte detaylar...

İndirim uygulamasından, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ya da Bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ile özel okullarda halen çalışan müdür, müdür yardımcıları dahil tüm öğretmenler, yükseköğretim kuruluşlarında (üniversite, enstitü, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, konservatuar, uygulama ve araştırma merkezlerinde) çalışan tüm öğretim elemanları ile Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenler yararlanabilecek.

5 YILDA 20,6 ÖĞRETMEN İNDİRİMDEN FAYDALANDI!

5 senede 20,6 bin öğretmen yüzde 50 indirimli bilet kampanyasından yararlandı.
Bakanlık tarafından öğretmenler günü dolayısıyla uygulanan yüzde 50 bilet fiyatı indiriminden 2017'de 4 bin 352 kişi, 2018'de 4 bin 567 kişi, 2019'da 6 bin 206 kişi, 2020'de 1473 kişi ve 2021 yılında 4 bin 4 olmak üzere 20 bin 602 öğretmen faydalandı.

Ayrıca, öğretmenlerin PTT vasıtasıyla yapacağı yurt içi varışlı posta kargo ve APS Kurye gönderilerinde de yüzde 25 indirim uygulanacak.

İndirim uygulamasından öğretmen kimlik kartlarının ibraz edilmesi durumunda faydalanabilecek.

Yoğun ilgi gören kampanyadan faydalanmak isteyen öğretmenler, biletlerini farklı yöntemlerle temin edebiliyor.

Yolcular biletlerini gişelerden, mobil uygulamadan alabileceği gibi, internet sitesinden, çağrı merkezini arayarak ya da acentelerden temin edebiliyor.

TOKİ kura çekiliş tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ 21-27 Kasım 2022 il il kura çekiliş takvimi...

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...