28 / 04 / 2024

Öğretmenlere verilen eğitim ödeneği ne kadar? Ne zaman yatacak?

Öğretmenlere verilen eğitim ödeneği ne kadar? Ne zaman yatacak?

Öğretmenlere her yıl verilen eğitim ödeneğinin detayları son derece merak ediliyor. Peki, eğitim ödeneği hesaplara yattı mı? İşte detaylar…



Okulların bu hafta başında açılması ile birlikte eğitim ile ilgili ödenekler gündem konusu oldu. “Eğitim ödeneği yattı mı, eğitim ödeneği ne zaman yatar? Öğretmenlere eğitim ödeneği bu hafta yatacak mı?” sorularının cevapları arama motorlarında en çok araştırılan konular oldu. Öğretmenlere verilecek olan kırtasiye parası ödemesi hakkındaki araştırmalar ise hız kazandı. Yeni öğretim yılına hazırlık ödeneğinin hesaplarda olacağı tarih, son derece merak ediliyor. Peki, eğitim ödeneği yattı mı, ne zaman yatar? Öğretmenlere verilecek olan eğitim ödeneği bu hafta yatar mı?

BAKANLIK TARİH VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konu ile ilgili bir açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin 2022 öğretim senesine hazırlık ödeneğinin, 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Bakanlıktan, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmiş olan resmi yazıda, 2022 ve 2023 senelerini kapsayan altıncı Dönem Toplu Sözleşme'nin 'Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme' bölümünün ayrıntılarına göre, öğretim senesinin hazırlık ödeneğinin; 2022'de 1325 lira, 2023'te 1400 lira olarak ödeneceği bildirildi.

Öğretmenlere verilen eğitim ödeneği ne kadar? Ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön