Eğitim

Öğretmenlerin bu seneki semineri ne zaman başlayacak? Seminer online mi olacak? 

2022-2023 eğitim öğretim yılının bitmesiyle bir süre boyunca öğretmenlerin semineri başlayacak. Yaz tatili seminerlerinin ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. MEB, bu dönemki seminer tarihlerini açıkladı. Tarihlerin açıklanmasıyla online mı yoksa yüz yüze mi merak ediliyorBu dönemde öğretmenlerin seminerlerinin ne zaman başlayacağı merak edildi

2022-2023 eğitim öğretim yılının bitmesinin ardında yaz tatili başladı. Bu dönemde öğretmenlerin seminerlerinin ne zaman başlayacağı merak edildi. Bir haftalık seminer döneminin MEB tarafından açıklandığı duyuruldu. Mesleki çalışmaların yapılacağı seminer tarihlerinin duyurulması öğretmenleri ilgilendirmektedir. Bu sürecin hangi tarihlerde uzaktan veya online mı yapılacağı hakkındaki tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. 

 

2023 yaz dönemi semineri ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 19-23 Haziran tarihleri arasında yaz dönemi seminerinin yapılacağını duyurdu. Online (uzaktan) gerçekleştirilecek olan  bu seminerin ÖBA (Öğretim Bilişim Ağı) üzerinden yapılması uygun görüldü. Bu karara göre öğretmenler 2023 yaz dönemi seminerlerini Öğretmen Bilgi Ağı (oba.gov.tr) üzerinden yapabilecek. 19-23 Haziran tarihleri arasında MEB’e bağlı olan tüm eğitim kurumlarının toplantı ve mesleki çalışmalarının yapılacağı belirlendi. 

Yerel düzeyde alınan tedbirlerle ise sorumluluk sınavlarının yapılacağı kararlaştırıldı. MEB tarafından alınan bu kararların hassasiyetle uygulanması önem taşımaktadır. Bu kapsamda 1 haftalık seminer dönemi gerçekleştirilmiş olacak. Öğretmenlerin sisteme nasıl giriş yapacağı ise merak edilebilecek diğer konular arasındadır. 

 

Sisteme nasıl giriş yapılacak?

Öğretmenler, ÖBA (Öğretim Bilişim Ağı) sisteminden seminerlerini yapabilecek. Bunun için öncelikle MEBBİS şifrelerinin girilmesi gerekmektedir. Bu sayede daha önce izlenmeyen eğitimler Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden alınabilecek. Dolayısıyla 2023 yaz dönemindeki seminere katılım sağlamak oldukça kolaydır. Pazartesi günü başlamış olan bu seminer Cuma günü sona erecektir. 

Çeşitli branşlardan bilgi alma imkanı sağlayabilecek öğretmenler tüm seminer eğitimlerini online üzerinden tamamlayabilecek. Yeni döneme hazırlık süreci olan seminerin, bilgileri tazelemesi ve daha farklı bilgiler katması mümkün olabilecek.  Online üzerinden yapılmasıyla öğretmenlerin seyahat etme mecburiyeti de giderilmiş olacak. Dolayısıyla 2023 yılı için 19-23 Haziran tarihlerinde belirlenen seminer online olarak yürütülecek ve tamamlanacaktır.

Öğretmen ve aşçı maaşları arasındaki fark gözlerinizi açacak!

Öğretmen ve başöğretmenlik eğitim programı başvurularını aman kaçırmayın! MEB duyurdu: Resmen başladı! 

Öğretmen, hemşire, mühendis, avukat maaşları ne kadar olacak? Memurlar Temmuz zamlı maaş hesaplamasına göz atın!