17 / 05 / 2024

OGS sistemi artık konut projelerinde

OGS sistemi artık konut projelerinde

Tag Pass System site girişlerinde; OGS araç geçiş kontrolü çözümü ile site sakinlerine zaman ve güvenlik sağlıyor.



Tag Pass System, site giriş çıkışlarında, kapalı otoparklarda ,şirket otoparklarında güvenli ve hızlı bir geçiş sağlayan ; özellikle giriş ve çıkışları kontrol altına almak amacıyla hazırlanmış UHF RFID teknolojisi temelli bir OGS ( Otomatik Geçiş Sistemi ) çözümü. Teknopalas tarafından modellenip uygulamaya konulan Tag Pass System, yüksek ve tutarlı etiket okuma performansı ile hızlı bariyer açma kabiliyeti sayesinde site sakinlerinin park alanlarına rahat ve kontrollü geçiş yapmasını sağlamaktadır. Sistem, siteye giriş yapmak isteyen aracın giriş yetkisinin olup olmadığı kontrolünü Site Güvenlik görevlilerinin üzerinden alıyor. Tag Pass System , güvenlik görevlilerini birer bariyer açma personeli olmaktan çıkarıyor.

Otopark veya site girişlerine TPS mühendisleri tarafından ölçümleri yapılarak yerleştirilen antenler, araçların giriş yönlerine göre hareketlerini algılayıp ana kontrol kutusundan bilgisayara araç bilgilerini gönderir. TPS Yazılımı gelen aracın şifrelenmiş plaka bilgilerini alarak izin mekanizmasını çalıştırıyor. İzni olan araç için kapıya açma sinyali gönderilir veya izinsiz bir araç ise güvenlik görevlisine uyarı mesajı yansıtılır. Genel otopark sistemlerinde kullanılan uzaktan kumanda uygulamaları araç takibini sağlayamıyor. Bunun alternatifi olarak düşünülen plaka tanıma sistemlerinde karşılaşılan geç tanıma, yanlış plaka okuma, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşullarından etkilenme oranlarının fazlalığı aynı şekilde kullanıcıları farklı çözümler tercih etmeye itiyor. Pasif RFID çözümleri bu anlamda düşük maliyet, yüksek veri tutarlılığı ve uzun algılama mesafeleri ile en yakın rakibi olan aktif sistemlerle aynı performansı çok daha düşük maliyetlerle sağlıyor.

Otopark hizmetinden yararlanacak tüm araçların camlarına yapıştırılan TPS tag sayesinde hangi aracın ne zaman, hangi kapıdan otopark alanına giriş yaptığı sistem tarafından kayıt altına alınıyor. UHF bandını kullanan bu teknoloji sayesinde veri transfer hızı milisaniyeler seviyesinde oluyor. %99.8 okuma oranı ile siste tutarlılığı garantisi olan TPS site otoparkları, fabrika girişleri, özel bina otoparkları ve ücretli otoparklarda kullanılabiliyor.  Kiptaş  Sefaköy Evleri, Kiptaş Esenyurt, Kiptaş Silivri, Kiptaş Tuzla, Başakşehir Kanlıca Evleri, Güzelkent Hukukçular ve İdareciler Sitesi'nde kullanılan sistem, kullanıcılarına araç bazlı özel kontrol imkanı sunarken, aynı zamanda site yöneticileri için önemi yüksek olan özel raporlar sistem tarafından anlık olarak alınabiliyor.

Geri Dön