14 / 05 / 2024

Oğuz Akın, Kütahya'da okul yaptırıyor!

Oğuz Akın, Kütahya'da okul yaptırıyor!

İstanbul'da 49 yıldır eczacılık yapan Oğuz Akın, Kütahya'nın Simav ilçesindeki yüksek okula ek bina yapıyor



İstanbul'da 49 yıldır eczacılık yapan hayırseverin Kütahya'nın Simav ilçesindeki fakülte ve meslek yüksekokuluna yaptıracağı ek binanın temeli törenle atıldı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu yerleşkesindeki Oğuz Akın Eğitim Bloku'nun temel atma töreninde, son 8 yıldır Simav'da üniversite birimlerinin temel atma ve açılış etkinliklerinin sıkça yapılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

İlçede yerel yöneticilerin üniversitenin önemini kavradığını belirten Prof. Dr. Önce, şöyle konuştu:
"Simav, yerleşkemizdeki eğitim blokları, bin kişilik spor salonu, 500 kişilik yurduyla ilçelerimiz arasında bir numara oldu. Belediye Başkanı Kasım Karahan ve hayırsever iş adamı Nurullah Koyuncuoğlu 1 ay önce beni ziyaret edip 400 yataklı fizik tedavi hastanesi yapma konusunda teklif sunmuştu. Ben de kendilerine sağlık meslek yüksekokulu sözü vermiştim. Hemen eyleme geçilirse sözümün arkasındayım. Önceki yıllarda kurutulan Simav Gölü'nü geri kazanırsak burada fakülte daha kurabiliriz."

Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu da "tüm hizmetlerin anasının eğitim" olduğunu, eğitime önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Avrupa'daki birçok ülkenin nüfusu kadar Türkiye'de çocuk ve genç bulunduğunu ifade eden Horozoğlu, "Eğitimin yükü bizde artmış durumdadır. Seferberlik askeriyeden sonra en çok eğitim konusunda kullanılan bir kelimedir. Simav halkı eğitim için seferber olmuştur. İlçemizdeki tüm hayırseverleri kutluyorum" dedi.

Eczacı Oğuz Akın ise "Memleketini seven her Simavlının yapacağı bir davranışı sergilediğini" belirterek, "İnşallah bu eğitim kurumlarından memlekete faydalı gençler yetişir. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Daha sonra, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Önce, Kaymakam Horozoğlu, Belediye Başkanı Karahan ve Oğuz Akın'ın butona birlikte basmasıyla temele ilk harç döküldü.

3 katlı ve 18 derslikli yapılması planlanan blok için yaklaşık 1 milyon lira harcanacağı bildirildi.
AA


Geri Dön