27 / 04 / 2024

Okan Kurt'tan konkordato açıklaması!

Okan Kurt'tan konkordato açıklaması!

Konkordato talebinde bulunulan Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Martaş Group ortaklarından Okan Kurt, konkordato talebiyle ilgili açıklamalarda bulundu.



Yönetiminde Okan Kurt'un da bulunduğu Martaş konkordato talep etti. Okan Kurt adına avukatı konkordato açıklamasında bulundu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yapılan açıklamada şirketin 'ekonomik buhran' yaşadığı kaydedilerek, var olan borçların ödenmesinin amaçlandığı belirtildi.  

Okan Kurt adına Av. Şenol Çilek imzası ile yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

''Müvekkilim Okan Kurt ve hissedarı olduğu Martaş Şirketler grubu ile ilgili olarak içinde bulunduğu ekonomik buhran sebebiyle tarafımızdan Mersin Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talebinde bulunulmuş, yapılan ön inceleme neticesinde mahkeme tarafından konkordato için geçici mühlet verilmiştir.

Bilindiği üzere konkordato talebi şirket ve şahısların borçlarının yapılandırılarak ödenmesi esası üzerine kurulmuş olup, temel amaç borçluların borcunu ödeyebilme kabiliyeti içinde olması, alacaklıların alacaklarını tahsil edebilmesi esasidir. Müvekkillerim konkordato suresince tüm borçlarının yapılandırarak ödemek kabilyeti ve niyetindedir. Talebimiz, tamamı ile şirketlerin devamlılığını sağlamak tüm borçların ödenmesi esasi üzerine kuruludur."

Yönetiminde Okan Kurt'un da bulunduğu Martaş konkordato talep etti!


Geri Dön