02 / 05 / 2024

Okçu Beton, cirosunu yüzde 40 oranında artırmayı hedefliyor!

 Okçu Beton, cirosunu yüzde 40 oranında artırmayı hedefliyor!

Okçu Beton Genel Müdürü Lütfi Demirsoy, Bor OrganizeSanayi’ndeki mevcut tesislerine yaptıkları kapasite artırımına yönelik Yatırımlarıyla cirolarında yüzde 40’lık artış hedeflediklerini ifade etti...



Gerçekleştirdikleri kapasite yatırımlarıyla yıllık üretimlerini ve cirolarını artırmayı amaçladıklarını söyleyen Okçu Beton Genel Müdürü Lütfi Demirsoy, 2012’yi yatırım yılı olarak planladıklarını dile getirdi. Bu kapsamda Bor Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarını büyütmeye ve kapasitelerini artırmaya yönelik faaliyetlerinin sürdüğünü vurgulayan Demirsoy, bunun yanı sıra, bims yapı malzemeleri üretim fabrikası kurduklarını kaydetti. Bu yıl içinde kapasite yatırımına 2 milyon TL ve bims fabrikalarına da yaklaşık 4 milyon TL olmak üzere toplam 6 milyon TL’ye yakm bir yatırım gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Demirsoy, yatırımlarıyla yıllık 250 bin metreküp olan üretim kapasitelerini artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Bor Organize Sanayi Bölgesi’ndeki hazır beton tesisleri ile bölgenin hazır beton taleplerini karşılayacaklarını aktaran Demirsoy, “Bölgemizde yapımına yeni başlanan HES projelerinin hazır beton ihtiyaçlarını daha çabuk karşılamayı amaçlıyoruz. Yatırımlarımızla şu an bölgedeki yüzde 50’lik pazar payımızı yükseltmeyi ve ciromuzu yüzde 40 oranında artırmayı hedefliyoruz” dedi.


Niğde Ulukışla Çiftehan kasabasında ve Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterdiklerini belirten Lütfi Demirsoy, beton kilitli parkeler, beton borular, beton altyapı elemanları, bims yapı elemanları gibi hazır beton ve beton mamulleri ile inşaat ve turizm alanlarında hizmet verdiklerini ifade etti. ‘Önce kalite’ prensibiyle üretim konusunu iştigal eden malzemelerde bölgenin lider üreticilerinden biri konumunda olduklarına vurgu yapan Demirsoy, hammaddeden üretime kadar her aşamada Ar-Ge ve laboratuvar çalışmalarıyla kaliteyi ön planda tuttuklarını kaydetti. Bölgenin ihtiyacı olan her türlü hazır beton üretimini yapmayı ve beton ürünlerinde en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Demirsoy, yıllık yaklaşık 150 bin metreküp olan satışlarını bu yıl artırarak, 200 bin metreküpe çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.



“2013 yılında yeni ürün yatırımlarımız devam edecek”

Ekonomik koşullara paralel olarak 2013 yılında benzer işkollarında yeni ürün yatırımlarına devam edeceklerine dikkat çeken Lütfi Demirsoy, özellikle bims yapı elemanları üretiminde kapasite artırmaya yönelik yatırımlarının süreceğini dile getirdi. “Bu yatırımların ana belirleyici unsuru bölgemizdeki iç ve dış pazar talepleri olacak” diyen Demirsoy, “Bölgemize gelecek her türlü yatırımın bizim ürünlerimize olan talebi artıracağını düşünürsek bölgemizdeki genel kalkınmaya yönelik yatırımlar bizim için de ek talep demektir. Bu bağlamda Niğde iline yapılacak havaalanı, bor organizeye ulaşan bir demiryolu gibi yatırımlar bölgemizin dolayısıyla grup şirketlerimizin büyümesinde, ciro artışında oldukça önemli” şeklinde konuştu.



“Sektör, proje ve yatırımlarla büyüyor”


Sektörün bazı proje ve yatırımlar sayesinde son yıllarda büyüme kaydettiğioi aktaran Lütfi Demirsoy, hazır beton ve beton mamullerinin, bölgesel çalışan bir sektör olduğunu ifade etti. 2012’nin, bölge için inşaat sektöründe verimli geçen bir yıl olduğunu vurgulayan Demirsoy, şunları ekledi: “Bu durumun 2013 yılında da aynı hızda devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri ve  TOKİ  uygulamaları bölgemiz açısından ekonomik katkıları olan projeler. Özel sektör yatırımları açısından da Çinli yatırmaların bölgemize yapmayı planladığı sanayi yatırımları 2013 ve sonrası için bölge sanayisini ve ekonomisini geliştirici unsurların başında geliyor.” Gelişmekte olan Niğde bölgesinde hazır beton ve beton mamulleri sektörünün önemli sorunları olduğuna dikkat çeken Lütfi Demirsoy, başlıca sorunları şu şekilde sıraladı: “Vergi yükünün ağırlığı, çimento fiyatlarındaki istikrarsızlık ve Türkiye ortalamalarının üstünde bir değerde seyretmesi sektörün en önemli sorunlarının başında geliyor. Bunun yarımda kalifiye eleman ve vasıfsız eleman azlığı, havaalanımızın olmaması gibi hususları da önemli sorunlarımız arasında sayabiliriz.”


Dünya



Geri Dön