29 / 04 / 2024

Okmeydanı Talatpaşa Köprüsü yenilendi!

Okmeydanı Talatpaşa Köprüsü yenilendi!

Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü’nün ayaklarının, yolu daraltması sebebiyle D-100 üzerinde 3 şeride düşen yolun, 4 şeride çıkartılabilmesi için Talatpaşa Köprüsü’nün yıkılarak yeniden inşa edilmesi çalışmaları tamamlandı.





İstanbul E-5 (D-100) karayolu üzerindeki 40 yıllık köprü, karayolu ve metrobüs hattındaki trafiği aksatmamak için taşınarak yıkılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan ve  Türkiye'de ilk defa denenen bu sistem ile köprü, ayaklarına monte edilen kaldırıcı pistonlar ile havaya kaldırıldı. Daha sonra çelik yapı taşıyıcı iskeleler, vinç ve çekicilerle taşındı.

Bu çalışma ile hem Okmeydanı Çağlayan arasındaki E-5 karayolu 4 şeride çıkarıldı hem de köprü depreme dayanıklı hale getirildi.  Ayrıca Talatpaşa Köprüsü'nden Metrobüs İstasyonuna yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek yaya yolu genişlikleri artırıldı. Bir süre sonra özürlülerin de metrobüse erişimi asansörle sağlanacak. 


D-100 üzerindeki çalışmaları tamamlanan Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü’nün üzerindeki  asfalt ve cadde düzenlemeleri de 1 ay içinde tamamlanarak  trafiğe açılacak.


İBB


Geri Dön