Kentsel Dönüşüm

Okmeydanı'nda 5 milyar liralık dönüşüm projesi için düğmeye basıldı!

Bina yoğunluğuyla dikkat çeken Okmeydanı'na nefes aldıracak 5 milyar liralık dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. Beyoğlu Belediyesi 75 bin kişinin yaşadığı belirlenen alan üzerinde kendi planlarını yaptı...

Beyoğlu Belediyesi 75 bin kişinin yaşadığı belirlenen alan üzerinde kendi planlarını yaptı. Buna göre 5600 parsel yeri 30 adada birleştirildi. 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı önce Beyoğlu Belediye Meclisi, sonra Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ardından İstanbul II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca onaylandı. 


Bina yoğunluğuyla dikkat çeken Okmeydanı'na nefes aldıracak 5 milyar liralık dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı tamamlandığı zaman İstanbul'un en gözde merkezlerinden biri olacak" dedi Beyoğlu Belediyesi, İstanbul'un en karışık ve nüfus yoğunluğunun en fazla olan yerlerinin başında gelen Okmeydanı için hazırladığı 3 milyon metrekarelik kentsel dönüşüm projesini hayata geçirme projesinde sona yaklaştı. Projeye göre yaklaşık 75 bin kişinin yaşadığı Okmeydanı'nda yaklaşık 5600 parsel etap etap dönüşüm sağlanarak 30 adaya indirilecek 40 MİLYARLIK MÜLK Gelecek aydan itibaren başlayacak tapuların dağıtımının ardından kentsel dönüşüm operasyonunun başlayacağını anlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, projenin tamamının 5 milyar liralık bir yapım maliyetine sahip olacağını söyledi. Demircan, "Okmeydanı tamamlandığında İstanbul'un en gözde merkezlerinden birisi haline gelecek. 


Yeni binalar 8 katı geçmeyecek Yaklaşık 40 milyar liralık gayrimenkul değeri olan bir proje bütünlüğü yaratacağız" diye konuştu. 

Projenin tamamının 5 yılda hayata geçirileceğini dile getiren Demircan, yeni Okmeydanı'nda 100 bin kişilik bir şehir yaratacaklarını ifade etti. Demircan, "2 kilometre uzunluk, 35 metre genişliğindeki bulvarıyla ve dönen kule şeklinde tasarlanan İstanbul seyir terasıyla konutun yanı sıra turizm ve ticaret üzerine endeksli bir yerleşim olacak. Projede iki kongre merkezinin yanı sıra bir üniversite, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 6 okul bulunacak" dedi. 


Bina yükseklikleri şu anda ortalama 4 kat civarında bulunuyor. Yeni projede yükseklikler 8 katın üzerinde olmayacak. 

"Eğer planlama yapılmasaydı yeşil alanda, yolda hakkı bulunanların hiçbirisi imar hakkı ve tapu alamayacaktı" diyen Demircan, "Oysa planlarımızda herkesi imar alanlarında topladık, bina taban alanlarını ölçtük, herkese imar hakkı vermiş olduk. Böylelikle hiç kimse dışarıda kalmamış oldu" dedi. Demircan sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşın önüne sözleşmeyle çıkacağız. Kat karşılığı jr sözleşme olacak, dairesine daire, dükkânına * dükkân vereceğiz. Tapuya verilecek para dışında dönüşümde hiçbir lira verilmeyeceğini garanti edeceğiz." Demircan, binalann küçüleceğini belirterek, "Evi gecekonduysa büyüyecek, daire olanları aynen koruyacağız ve 5-6 katlı ve çok daireliyse orada yüzde 25'e varan küçülme yaşanacak" diye konuştu. 


KİRACILARA DAİRE ALMADA ÖNCELİK

 Kiracıları kayda aldıklarını ifade eden Demircan, "Kiracılar için 15-20 yıldır burada olanlara bölgede uzun vadeli ödemelerle konut sahibi olmalarına yönelik bir stok oluşturmayı hedefliyoruz. Uygun fiyatlı ve vadeli konut edinmelerine önayak olacağız" dedi. 


ODA BÜYÜKLÜĞÜNDE MAKET KURULACAK 

Okmeydanı'ndaki dönüşüm ile ilgili büyük bir anlaşma ofisi kurma hazırlığında olduklarını anlatan Demircan, "Oda büyüklüğünde bir maket yaptıracağız. Kime nereden dairesini vereceğimizi göstereceğiz ve önüne sözleşmeyi koyacağız. Son olarak da dönüşüm sürecinde üzerimize düşeni yapacağız" dedi. 


Habertürk Gazetesi