04 / 05 / 2024

Okmeydanı'ndaki korsan durağın yerine yeni durak!

Okmeydanı'ndaki korsan durağın yerine yeni durak!

Star İstanbul 'un haberi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Okmeydanı TEM Bağlantı yolu üzerindeki korsan durağın yerine yeni bir durak yapmaya başladı....



Star İstanbul iki kez manşetine çektiği haberinde TEM Bağlantı yolu Sadabad Viyadüğü yakınındaki korsan durağın kazalara davetiye çıkardığı uyarısında bulundu. Haberimiz üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaptı ve her gün yüzlerce yolcu   tarafından kullanılan alana durak inşa etmeye başladı. İş makinası ile Sadabad Viyadüğü girişine yakın bir bölgede alan açan belediye, özellikle Tuzla-Topkapı otobüslerinin yanaştığı yerdeki durağı yasal hale getiriyor.

1 ay sonra açılacak

Okmeydanı 'ndan Tem 'e bağlanan yolda daha önce otobüslerin rahatlıkla yanaşmaları için durak yapılmış, karşı tarafta ise korsan olarak yolcu indiriliyordu. Ancak hiçbir önlem alınmadan Özel Halk Otobüslerinin Sadabad Viyadüğü girişine yanaşarak yolcu indirmesi kazaya davetiye çıkarıyordu. Belediye dehe önce bu alana durak inşaa etmek için Karayolları 'na başvurmuş, ancak Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü, otobüslerin korsan olarak yanaştığı alanın durak için müsait olmadığını bildirmişti. Büyükşehir Belediyesi 'nin ısrarı üzerine korsan durağın bulunduğu alan genişletildi ve otobüslerin rahatça yanaşacağı alan açıldı. Yapımına başlanan durak 1 ay sonra hizmete girecek. Böylece Okmeydanı TEM Bağlantı yolu, her iki yönünde de karşılıklı otobüs durağına kavuşacak.
Star


Geri Dön