Kent Haberleri

Okullar uzatılacak mı? Yaz tatilinde okul olacak mı, telafi eğitimi hangi şehirlerde olacak?

Okullar uzatılacak mı ve yaz tatilinde okul olacak mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki telafi eğitimi hangi şehirlerde olacak? İşte detaylar...Paylaşılan detaylara göre 1 Ağustos 2023 – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak telafi eğitiminde öğrencilerin eğitim kayıpları a giderilmiş olacak

"Yaz tatilinde okul var mı?" sorusunun yanıtı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı “telafi eğitimi” açıklamasından sonra pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Paylaşılan detaylara göre 1 Ağustos 2023 – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak telafi eğitiminde öğrencilerin eğitim kayıpları a giderilmiş olacak. 

Peki, okullar uzatılacak mı? Yaz tatilinde okul olacak mı? Telafi eğitimi hangi şehirlerde olacak? İşte telafi eğitiminin tüm detayları...

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, "Okullar uzatılacak mı?" sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Paylaşılan detaylara göre, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin sonu yaklaşırken, öğrenciler için yaz tatili 16 Haziran tarihinde başlayacak. Türkiye’yi sarsan ve 10 şehri etkileyen deprem sebebiyle pek çok şehirde eğitim öğretime ara verilmiş, ülke genelinde de ara tatil uzatılmıştı. Bu sebeple yazın okul olacağı yönünde bazı iddialar gündeme gelmişti. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise yaptığı açıklamada telafi eğitimi yapılacağını söyledi.

OKULLAR UZATILACAK MI?

Bakan Mahmut Özer yaptığı açıklamada deprem bölgesi şeklinde kabul edilen 10 şehirde öğrencilerin öğrenme kayıplarını telafi etmek için telafi programı yapılacağını açıklamıştı. Verilen detaylara göre, söz konusu telafi eğitimi programı 1 Ağustos 2023 – 1 Eylül 2023 tarihlerini kapsayacak.

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU OLACAK?

Paylaşılan detaylara göre, telafi eğitiminin zorunlu olup olmayacağına ilişkin bir açıklama henüz gelmedi. 

TELAFİ EĞİTİMİ HANGİ ŞEHİRLERDE OLACAK?

Verilen bilgilere göre, depremden etkilenmiş olan 10 şehir Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Adana’da ara tatil uzatılmış ve eğitim öğretim kademeli şekilde başlamıştı. Telafi eğitiminin bu şehirler kapsaması bekleniyor.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Verilen bilgilere göre, milyonlarca öğrenci, öğretmen ve ebeveyni yakından ilgilendiren bu karara göre, okullar 16 Haziran Cuma günü tatile girecek. Karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline çıkacak ve yeni döneme kadar okullara da ara verilecek. Bakan Mahmut Özer daha önce yaptığı açıklamada okulların uzatılacağı iddiaları ile ilgili olarak ilişkin "Herhangi bir uzatma yapmayacağız." demişti.

Üniversite öğrencilerine 1.000 TL bayram ikramiyesi mi verilecek? Öğrenciye bayram ikramiyesi var mı?

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir