29 / 04 / 2024

Okullarda 9 gün tatil kararı: MEB o tarihte anaokulundan liseye kadar her sınıf için tatile girileceğini duyurdu

Okullarda 9 gün tatil kararı: MEB o tarihte anaokulundan liseye kadar her sınıf için tatile girileceğini duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda 4 gün ders ve 3 gün tatil uygulama önerisinin kesin bir dille reddedildiğini açıkladı. Bu açıklama, öğrenciler arasında büyük ilgi uyandırdı. Milyonlarca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, Eylül ayı itibariyle derslerine başladı.



Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil tarihlerini duyurdu ve bu tatiller, anaokulu ile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini ilgilendiriyor. Öğrenciler ve aileleri, bu tarihleri sabırsızlıkla bekliyor.  

Okullar için ara tatil ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen 2023-2024 eğitim yılı çalışma takvimine göre, öğrenciler için 13-17 Kasım tarihleri arasında birinci ara tatil dönemi planlanmış bulunmaktadır. Bu tatil, öğrenciler için 11 Kasım Cumartesi günü başlayacak ve hafta sonları da dahil olmak üzere toplamda 9 gün sürecektir. 17 Kasım Pazartesi günü ise öğrenciler derslere kaldığı yerden devam edeceklerdir.

 Okullarda 9 gün tatil kararı: MEB o tarihte anaokulundan liseye kadar her sınıf için tatile girileceğini duyurdu

MEB 2023-2023 Eğitim öğretim takvimi

1.Dönem başlangıcı 11 Eylül 2023 tarihinde olacak. 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında birinci ara tatil yapılacak.  22 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili (sömestr) gerçekleşecek.  5 Şubat 2024 tarihinde ikinci dönem başlayacak. 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ikinci ara tatil yapılacak. 14 Haziran 2024 tarihinde ise eğitim öğretim yılı kapanışı gerçekleşecek.

Okullar 4 gün mü olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların günlük işleyişine dair 4 günlük bir değişiklik planlamadığını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: "Son zamanlarda kamuoyunda dolaşan yanıltıcı bilgileri gördüğümüz için oldukça şaşkınız. Bu tür haberlerin kaynağını ve dayanağını anlamak gerçekten zor oluyor. Bir gazete, 'Milli Eğitim Bakanı açıkladı' şeklinde bir haber yapmış. Ancak ben böyle bir açıklama yapmadım, böyle bir karar vermedim. Kesinlikle bu iddiaya dair hiçbir gerçeklik yok. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son zamanlarda yaygın olarak tartışılan 4 gün okul, 3 gün tatil önerisinin kesinlikle gerçek olmadığını açıkladı. 

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!


Geri Dön