Kripto Paralar

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. Kripto para, şifrelenmiş bir blok zinciri (blockchain) kullanarak işlemleri doğrular ve kaydeder

Kripto para, merkezi olmayan bir dijital para birimidir. Kripto para, şifrelenmiş bir blok zinciri (blockchain) kullanarak işlemleri doğrular ve kaydeder. Bu blok zinciri, herhangi bir merkezi otoriteye ihtiyaç duymadan, kullanıcılar arasındaki işlemleri kaydeder ve doğrular.

OKX, TL (TRY) ile para yatırma ve çekme işlemlerini başlattığını ilan etti. Bu ilerlemeyle beraber OKX, süratle gelişen Türkiye pazarına yönelik odağını derinleştirirken, dünyanın her yerinden Türk lirası ile kripto para alım satımı yapmak isteyen kullanıcılar için olanaklarını büyük oranda büyüttü.

Küresel kripto para camiası OKX direk Türk lirası yatırmayı ve çekmeyi daha kolay bir duruma getirerek Türk kullanıcılar için alım satım tecrübesini de basitleştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca borsanın yaptığı açıklamaya göre hem yatırma hem de çekme uygulamaları Android, IOS ve web üstünden yapılabiliyor.

 

OKX: “Hedefimiz Türkiye’nin öncü kripto platformu olmak”

OKX’te Türk lirasıyla para yatırma ve çekme uygulamalarının başlamasına ait değerlendirmeler yapan OKX Pazarlama Yönetmeni Haider Rafique, “Hedefimiz Türkiye’nin önder kripto platformu olmak. Bu aşama toplumun gereksinimlerini dinlemek ve pazara yatırım yapmakla başlıyor. Türk toplumuna bizimle beraber daha detaylı trading tecrübesine ulaşabilecekleri ve geleceği hayal edebilecekleri bir platform sunmak istiyoruz. Belki de bizim ve öteki kripto şirketlerinin de katkılarıyla Türkiye’nin bundan sonraki aşamada önemli gelişmelere ev sahipliği yaptığını göreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Türk insanı yeniliğe atılmaktan korkmuyor”

Türkiye’deki kripto yatırımcılarının genel haline de değinen Haider Rafique “Türkiye’deki insanlar kriptoyu erken kabullendi. Bu bölgede 2017’nin ilk zamanından itibaren büyük bir kripto trader ve yatırımcı yoğunluğu olduğunu izledik. Şimdi de Türkiye’de Web3 girişimciliğine has bir enerji oluştuğunu izliyoruz. Türk insanı ivonasyona atılmaktan korkmuyor. Netice olarak, bu pazarın günlük yaşamımızda blockchain tabanlı araçları kabullenme şeklimize liderlik etmesini bekliyoruz.” diye ekledi.