Kentsel Dönüşüm

Olası depremde binaların yüzde 50’sinin hasar göreceği Bakırköy'de 'Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi' kuruldu!

Bakırköy Belediyesi, olası İstanbul depremine karşı çalışmalarını genişletiyor. İlçede 'Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi' kuruldu. İşte ayrıntılar...

Bakırköy Belediyesi, beklenen büyük Marmara depremi kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Afet İşleri ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerinin kurulmasının ardından, İBB’de yeni imar planları onaylanmıştı. 

Son olarak Başkan Ovalıoğlu’nun talimatından sonra, vatandaşlara doğru bilgi verilmesi amacıyla ‘Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’ kuruldu.

Bakırköy Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; İBB meclisinde kabul edilen parsel birleştirme şartı aranmayan yeni imar planı sayesinde Bakırköy’de hızlı ve güvenli kentsel dönüşümü yapılmasının önü açılmış oldu. 

Bu hedefle, vatandaşları bilgilendirmek ve yol göstermek  için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde, ‘Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’ kurulduğu açıklandı. 

Kentsel dönüşüme ilişkin tüm süreçlerin ele alınacağı ‘Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nde İBB ve diğer kurumların dönüşüme katkıları, riskli bina tespitinden inşaat yapımına kadar bütün konularda vatandaşlara destek verilecek. 

Konuya ilişkin bilgi almak isteyen vatandaşlar 0212 414 97 00 numaralı telefon, 0501 744 56 18 numaralı WhatsApp hattı ve www.bakirkoy.bel.tr üzerinden iletişime geçebilecek. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuru yapılarak da bilgi alınabilecek.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Meclis kararıyla afet işleri ve kentsel dönüşüm müdürlüklerini kurduklarının altını çizerek, ilçede olası 7,5 büyüklüğündeki bir depremde binalarımızın yüzde 50’sinin hasar göreceğinin öngörüldüğüne dikkat çekti. 

Ovalıoğlu, bu açıklamasında kentsel dönüşüme ilişkin tanıtım broşürlerini hazırladıklarını da belirmiş ve "Yüzde 60-65’e ulaşan hibe desteği sağlanacak. Ayrıca kiracıya da 7 bin lira ya da 9 bin lira destek, emeklilere de 18 aya varan kira desteği verilecek" açıklamasında bulunmuştu. 

Ayrıca, Geçtiğimiz dönemde İBB Meclisi’nde çoğunluğun CHP’de olmaması sebebiyle geçiremedikleri imar planını bu dönemde kısa sürede geçirdiklerini belirten Ovalıoğlu, "Ağır ekonomik şartlar sebebiyle yapıların yenilenmesi zor. Maliyetleri düşürmek için çalışmalar yaptık ve yedi mahallemizde uygulanabilir olduğu belirlendi. Temmuz'da İBB Meclisinde oybirliğiyle kabul edildi" açıklamasında bulundu. 

Tapu sahipleri dikkat! Devlet mirasçıları her ay maaşa bağlayacak...

Mağdur ev sahipleri için kiracının yakıp yıktığı mutfağı yenileme maliyeti! 

Temmuz ayında en çok satan sıfır otomobiller!