Eğitim

Olası depremde evler ne olacak?

DASK, yeni iletişim kampanyasını sokağa taşıdı...

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), "Türkiye'de olabilecek en riskli depremde nüfusun büyük çoğunluğu hayatta kalacak. Ya Evleri?" sloganıyla başlattığı yeni iletişim kampanyasında ev haline getirilmiş telefon kulübesi ve otomobili, Kadıköy ve Bakırköy meydanlarına taşıdı.

DASK'tan yapılan yazılı açıklamada, yeni iletişim kampanyasındaki telefon kulübesi ve otomobilden evlerin, 4 - 6 Haziran tarihleri arasında Kadıköy ve Bakırköy meydanlarında sergileneceği bildirildi.

Açıklamada, depremden sonra hayata yeniden başlayabilmek için Zorunlu Deprem Sigortası'nın önemini vurgulayan reklam filmi ve ilanlarda, depremde konutlarını kaybettikten sonra Zorunlu Deprem Sigortaları olmadığı için telefon kulübesi, otomobil, konteyner, çocuk parkı, ağaç kovuğu gibi mekanları ev olarak kullanmak zorunda kalan ailelerin konu edildiği belirtildi.

Zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik sokak projesi çerçevesinde 3 gün boyunca telefon kulübesinin Kadıköy'deki Boğa Heykeli'nin, otomobilin ise Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nin yanında duracağı dile getirilen açıklamada, reklam filminde rol alan oyuncuların, 08.00-24.00 saatleri arasında meydanlardaki telefon kulübesi ve otomobilden oluşturulan evlerde gündelik yaşamlarına devam ederek sigorta yaptırılmaması durumunda depremden sonra hayatın nasıl olacağına dikkati çekecekleri kaydedildi.

Etkinliklerde "Deprem geçecek, hayat devam edecek. Sallanmayın, ayda yaklaşık 11 liraya Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırın" mesajı verileceği vurgulandı.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, amaçlarının deprem riskine karşı bilinç ve duyarlılığı artırmak olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
"Bilimsel araştırmalar, Türkiye'de olabilecek en riskli depremde çok sayıda konutun hasar göreceğini, bununla birlikte insanların tam ya da kısmi hasarlı bu binalardan kurtulabileceğini gösteriyor. Örneğin olası Marmara depreminde İstanbul'da yaşayanların yüzde 99,7'si hayatta kalacak. Bu nedenle biz de yeni iletişim kampanyamızda 'nüfusun büyük çoğunluğu depremden sağ kurtulacak ama Zorunlu Deprem Sigortanız yoksa hayata kaldığınız yerden devam edemezsiniz' mesajı veriyoruz. Bunu anlatırken uyarıcı ama korkutmayan, esprili bir üslubu tercih ettik. Daha fazla dikkati çekmek ve bu gerçeği gündelik hayatın bir parçası haline getirmek için de kampanyamızı sokağa taşıdık. Hem reklam kampanyamızın hem de sokak projemizin ilgi ve beğeniyle izleneceğine, dolayısıyla Zorunlu Deprem Sigortasının yaygınlaşmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Deprem sigortası sokağa taştı 
 
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), "Türkiye'de olabilecek en riskli depremde nüfusun büyük çoğunluğu hayatta kalacak. Ya evleri?" sloganıyla başlattığı yeni iletişim kampanyasında ev haline getirilmiş telefon kulübesi ve otomobili, Kadıköy ve Bakırköy meydanlarına taşıdı. Zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik sokak projesi çerçevesinde 3 gün boyunca telefon kulübesi Kadıköy'deki Boğa Heykeli, otomobil ise Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nin yanında duracak.
Zaman

DASK, deprem riskine telefon kulübesi ve otomobille dikkat çekecek

Olası bir depremde evlerin çoğunun zarar göreceğini belirten DASK, yeni kampanyasıyla ev haline getirilmiş telefon kulübesi ve otomobili sergileyecek

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), `Türkiye'de olabilecek en riskli depremde nüfusun büyük çoğunluğu hayatta kalacak. Ya Evleri?' sloganıyla başlattığı yeni iletişim kampanyasında ev haline getirilmiş telefon kulübesi ve otomobili, Kadıköy ve Bakırköy meydanlarına taşıdı.

DASK'tan yapılan açıklamada, depremden sonra hayata yeniden başlayabilmek için Zorunlu Deprem Sigortası'nın önemini vurgulayan reklam filmi ve ilanlarda, depremde konutlarını kaybettikten sonra sigortaları olmadığı için telefon kulübesi, otomobil, konteynır, çocuk parkı, ağaç kovuğu gibi mekanları ev olarak kullanmak zorunda kalan ailelerin konu edildiği ifade edildi.

Sokak projesi çerçevesinde üç gün boyunca telefon kulübesi Kadıköy'deki Boğa Heykeli'nin, otomobil ise Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nin yanında duracak. Reklam filminde rol alan oyuncular, 08.00-24.00 saatleri arasında meydanlardaki telefon kulübesi ve otomobilden oluşturulan evlerde gündelik yaşamlarına devam ederek sigorta yaptırılmaması durumunda depremden sonra hayatın nasıl olacağına dikkati çekecek. Etkinliklerde `Deprem geçecek, hayat devam edecek. Sallanmayın, ayda yaklaşık 11 liraya Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırın' mesajı verilecek. Kampanya ile deprem sigortaları artacak.
Radikal