Kent Haberleri

Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması geldi. Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı!  Dr

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ile ilgili son dakika kritik açıklamalarda bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra ülkemizin deprem riski yeniden gündeme oturdu. Senelerdir beklenen büyük İstanbul depremi de 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından tedirginlikleri artırdı. 

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremine ilişkin son dakika açıklamasında, zemini sağlam olan ilçeleri açıkladı ve depremin büyüklüğü ile ilgili konuştu. 

Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra gözler yeniden beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi. Beklenen İstanbul depremi için uzman isimlerden peş peş uyarılar geliyor. 

Olası İstanbul depremi en fazla 7.6 büyüklüğünde olacak! Megakentte zemini sağlam ilçeler peş peşe açıklandı! 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bir televizyon programında İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

"İstanbul’da 7 büyüklüğünde bir deprem olduğunda eviniz sahile yakın bölgedeyse 9 şiddetinde hissedersiniz" açıklamasında bulunan Naci Görür, olası depremin şiddetinin en fazla hissedileceği ilçeleri de tek tek sıraladı.

Son dakika açıklamasında "İstanbul’da beklediğimiz deprem minimum 7,2, maksimum 7,6’dır. Bütün hazırlıklar ve senaryolar buna göre yapılıyor" ifadelerine yer veren Naci Görür, İstanbul’da 7 büyüklüğünde bir deprem olduğunda, sahile yakın bölgede 9 şiddetinde hissedileceğini dile getirdi. 

En fazla hasarın Avrupa Yakası'nda olacağını vurgulayan Naci Görür, "İstanbul’da depremin şiddetini en az hissedecek ilçeler kuzeydeki yerlerdir. Oralarda da 7-8 şiddetini bulan yerlerde vardır" açıklamasında bulundu.

Istranca’lara doğru gidildiğinde şiddetin düşeceğini dile getiren Görür, şiddetin güney’de en fazla 9, Kuzey’de ise 6’ya kadar ulaşacağını belirtti. 

Eski kayaların bulunduğu yerlerin sağlam olduğunun altını çizen Görür, "Özellikle sahilde plaj kumları ve vadilerin olduğu yerler hariç" ifadelerini kullandı. 

SAĞLAM VE RİSKLİ OLAN İLÇELER HANGİLERİ? 

Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal, Kadıköy’den kuzeye gidince sağlam zeminlerin görüldüğüne dikkat çeken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, söz gelimi Çamlıca'daki zeminin sondajla bile zor kazılacağına vurgu yaptı. 

Ataşehir'in zemininin ise pek sağlam olmadığını aktaran Naci Görür, Avcılar'ın kabul edilebilir ve inşaat yapılabilir nitelikte olduğunu dile getirdi. 

Naci Görür, açıklamasında "Ama kimi yerlerde sıvılaşmanın olabileceği, deprem etkisini büyütebilecek yerler vardır. Buralarda depremin etkisi fazlalaşır" ifadelerine yer verdi ve Büyükçekmece ile Küçükçekmece çevresinde en ufak bir şey yapıldığında dahi kaydığını belirtti.  

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Japon deprem uzmanından TOKİ evlerine tam not!