Genel

Öldüren ihmalde tamir yaptırmayan ev sahibine 6 yıl hapis!

Hasan Küsmüş'ün başına sıva düşüp ölümü sonrası tebligata rağmen tamiri yaptırmayan daire sahibi "taksirle adam öldürmek"ten yargılanacak

Başta Muhteşem Yüzyıl olmak üzere birçok dizide figüranlık yapan Hasan Küsmüş'ün Şişli'deki bir binadan kafasına sıva parçası düşmesi üzerine ölmesiyle ilgili savcılık soruşturması tamamlandı. Sıvanın koptuğu dairenin sahibinin olaydan önce binanın durumu ile ilgili belediyeye başvurduğu, inceleme yapan görevlilerin de dış cephenin tamiri için daire sahiplerine tebligat yaptığı ortaya çıktı.

DIŞ CEPHEDE ÇATLAK

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 9 Eylül'de oyuncu Hasan Küsmüş'ün çıktığı apartmanın en üst katından bir sıva parçası koptu. Parça, Küsmüş'ün kafasına düştü. Ağır yaralanan Küsmüş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Sıvanın düştüğü dairenin şüphelilerden E.Ç.'ye ait olduğu, apartmanda yönetici bulunmadığı ancak apartman giderlerinin diğer şüpheli D.Y. tarafından toplandığı tespit edildi. Şüpheli E.Ç.'nin daha önce binanın durumu ile ilgili olarak Şişli Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurduğu, inceleme sonucunda hazırlanan statik raporunda binanın dış cephesinde çatlaklar bulunduğunun belirtildiği öğrenildi. Raporda; bu durumun yaya ve araç trafiği açısından tehlike arzettiği vurgulanarak, tüm daire sahiplerine tamirat konusunda tebligat yapıldığı tespit edildi. Belediye tarafından hazırlanan bu raporda, daire sahipleri tarafından onarımın yapılmaması halinde tamiratın belediye tarafından yaptırılacağı, ücretin de daha sonra daire sahiplerinden alınacağı bilgisi yer aldı. Savcılık, şüpheliler E.Ç. ve D.Y. hakkında, TCK'nın 85/1 maddesi gereğince "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Şüphelilerin yargılanmalarına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanılacak.

SABAH