Olgun Atila Bornova'daki projeleri anlattı!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; Bornova'daki projeleri anlattı. Atila, “Hayatın her alanına dokunan projelerimizle Bornovalıların yaşam standardını yükselttik. İki yılda 70 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.
İki yılda yapılan projeleri Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle anlattı; "İki yılda 70 milyon liralık fiziki yatırım yaptık. Sadece İzmir’de değil Türkiye’de ilçe belediyeleri arasında en çok yatırım yapan belediyeler arasında en üst sıralarda yer aldık. Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadyumu’nun birinci ve ikinci etaplarını tamamladık. Altındağ’daki Atatürk Spor Kompleksi’ni bitirdik. Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi’nin inşaatı sürüyor.
Doğanlar ve Pınarbaşı mahallerimizdeki kütür merkezlerimizin projesini tamamladık. İhtiyaç duyulan mahallelerimizde 10 adet modern muhtarlık ofisinin yapımı bitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 57. Topçu Tugayı önünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanan yol kullanıma açıldı. Son iki yılda yaklaşık 34 kilometre yol asfaltlanırken, 42 kilometre parke kaplama yol yapıldı. Bakım, onarım ve tadilat işleri aralıksız sürerken, pek çok noktada köprüler, otoparklar, bağlantı yolları, yeni kaldırımlar, yürüyüş yolları yaptık. İhtiyaç duyan tüm okullarımıza bakım onarım desteği verdik."
“SAĞLIK HİZMETLERİNİ EVLERE TAŞIYORUZ”
Başkan sosyal belediyecilik ile ilgili şunları söyledi; "Her geçen yıl daha çok vatandaşımıza, başta evde bakım hizmetleri olmak üzere pek çok sağlık hizmetini ulaştırıyoruz. Evde bakım, sağlık taramaları ve hasta nakli gibi hizmetlerle ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alıyoruz. Evde hasta ve yaşlı bakımı hizmetimizden yararlananlara yapılan toplam ziyaret sayısı 17 bin 179 oldu.
Altı ayrı ekibimiz, son iki yılda 5 bin 831 gebe, 3 bin 18 lohusa, 6 bin 972 bebek ve çocuk ziyaretinde bulundu. Bornova Belediyesi hasta nakil ambulansı ile 4 bin 312 kez talep edenleri sağlık merkezlerine taşıdık. 15-49 yaş arasında bulunan evli kadın, gebe ve lohusaya, ebelerimiz tarafından toplam 12 bin 418 bireysel danışmanlık ve eğitim hizmeti verildi. Başta hasta ve yaralı hayvanların tedavisi olmak üzere, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gibi hizmetlerle sokak hayvanlarının koruyucusu oluyoruz. Sokak hayvanlarının tedavileri ve kısırlaştırma işlemleri düzenli olarak yapılırken hayvan ambulansı, sokak hayvanları kliniği, kedi ve köpek evleri gibi hizmetlerle can dostların yardımına koşuyoruz.
Son iki yılda 4 bin 229 kedi ve köpeği kısırlaştırdık. Aynı zamanda aşılarını yapıp iç ve dış parazitlere karşı tedavilerini de sağladık. Bunun yanında hasta ve yaralı olarak Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’müze getirilen 5 bin 67 hayvanın tedavisi gerçekleştirildi."
“KENTSEL TASARIM’DAN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR”
Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşamlarını sürdürmesini sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Evsel atıkların toplanması, süpürülmesi, nakledilmesi, konteyner bakım, onarım ve yenilenmesi çalışmalarının yanında ibadethanelerin temizliğini de üstlendik. Bahar temizliği kampanyalarıyla da ‘en iyi temizlik kirletmemektir” anlayışını yaygınlaştırıyoruz.
45 mahallede yer alan meydan, bulvar, pazaryeri, cadde ve sokakları aralıksız olarak temizliyoruz. 24 saat boyunca devam eden vardiyalı temizlik çalışmalarında, 450 personel hizmet veriyor. 2014 yılında 136 bin ton, 2015 yılında 171 ton katı atık topladık. 188 süpürgecimiz de her gün Bornova’nın 376 kilometre yolunu temizliyor.
Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nü faaliyete geçirme nedenlerini anlatan Olgun Atila: "İki yıl önce kurduğumuz Kentsel Tasarım Müdürlüğü’müz, halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek için adeta sihirli dokunuşlar yapıyor. Sokaklar, caddeler, parklar, duvarlar daha renkli ve güzel hale geliyor. Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘Konuşan Duvarlar’ projesi, Golden City Awards 2016’da En İyi Kültür ve Sanat Projesi seçildi. 2014-2015 yıllarında sokakta yaşayan hayvanlar için kedi evi, kuş suluğu gibi tasarımlar Bornova içindeki yerlerini alırken, Muhtarlık Binası Tip Projesi, Emre Camisi Şadırvan Projesi, Pazar Tezgahı Projesi, vatandaşların keyifli zaman geçirebileceği park alanlarına kamelya tasarımları, bazı tadilat projeleri ve coğrafi bilgi sistemi gibi birçok alanda çalışmalar gerçekleşti. Ayakkabı boyacıları için Lostra Salonu oluşturuldu. Kentlilik bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim projeleri gerçekleştirildi. Daha iyi şartlarda hizmet verilmesi için tasarlanan 10 yeni muhtarlık binası tamamlandı" dedi.
“AMATÖR SPORCULARA YARDIMLAR SÜRÜYOR”
Tüm İzmir’i sanatla buluşturmayı amaçlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz (BBŞT) sunduğu nitelikli sanat hizmetinin yanısıra verdiği eğitimlerle de Türkiye genelinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Uluslararası festivallerde de sahne alan BBŞT, 2014-2015 yıllarında yaklaşık 45 bin seyirci ile buluştu, 224 kez perde açtı. 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için olanaklar sunan belediyemizin açtığı; yüzme, voleybol, basketbol, hentbol, cimnastik, futbol, tekvando, hareket eğitimi, aerobik-pilates olmak üzere dokuz branştaki spor okulları yoğun ilgi görüyor. Amatör spor kulüp ve derneklerine hem ayni hem nakdi yardımlar sürüyor. Bornova Belediyesi’nin açtığı spor kurslarından yararlananların sayısı son bir yılda 13 bin 500’ü buldu. Kurslarımız yaz kış devam ediyor.
“EĞİTİM VE SANAYİNİN YANINA TURİZM GELECEK”
Yeni projeleri anlatan Belediye Başkanı; "Bornova Şehir Stadı’nın bulunduğu alana yapılacak yeni belediye hizmet binamızın projesini yarışmayla belirledik. Birinci seçilen proje, yeşil alanın tüm halkın rahatlıkla kullanabileceği kamusal açık alan kazandırması ve bu alanın belediye binası ile iyi entegre edilmiş olması özelliğiyle ön plana çıktı. İzmir ve Bornova’nın iklim koşullarına göre oluşturulan projeye göre belediye binasına Mustafa Kemal ve Gediz caddelerinden rahat bir ulaşım sağlanıyor. İçinde Dost Market, düğün salonu, soğuk hava deposu, kadın danışma merkezinin de bulunacağı Doğanlar Sosyal Tesis Binası’nın yapımı için hazırlıklara başladık. Çocukları eğlendirerek interaktif eğitim vermenin amaçlandığı, Çocuk Dünyası’nın mimari projesini de yine yarışmayla belirledik. Küçükpark Çevre Düzenleme Projesi’nin ihale hazırlıklarını yapıyoruz. Atatürk ve İnönü mahallelerine yeni pazaryerleri yapacağığz. Ayrıca kısa sürede ihtiyaç duyulan mahallelerde üç adet yeni futbol sahası yapıp, altı sahayı da onaracağız. Bornova bir eğitim ve sanayi kenti. Hedefimiz bunlara; tüm dünyada tanınan, marka haline gelmiş bir turizm kenti özelliğini de eklemek. Bornova’mız; son yıllardaki kent yatırımları, müzeleri, farklı tarzdaki mekanları, alışveriş merkezleri ve değişik mimarideki konutlarıyla dünyanın ilgisini çekti.Üst düzey okuyucu profiline sahip dünyaca ünlü tatil dergisi Conde Nast Traveller’ın editörleri, Bornova’yı dünyanın en hızlı gelişen metropolleri arasına seçti. Dergi, Bornova’nın giderek İzmir’in merkezi haline geldiğini tüm dünyaya duyurdu" dedi.
"YENİ BORNOVA STADI AĞUSTOS AYINDA AÇILACAK"
Yeni Bornova Stadı’nın 6 bin 500 seyirci kapasiteli bölümünü, ağustos ayı ortasında başlayacak 2016-2017 futbol sezonuna yetiştireceğiz. Devam eden çalışmalarla seyirci kapatesi 12 bin 500 olacak. UEFA standartlarında bir stat. Süper Lig de dahil her futbol maçı her saatte oynanabilecek. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İş sadece stadı yapmakla bitmiyor. Stat kadar, çevresi de çok önemli. Sporseverlerin oraya kolay bir şekilde ulaşması, aynı şekilde ayrılması gerekiyor. Bu anlamda bölgedeki mevcut yolları genişlettik. Yeni imar yolları açtık. Artık İzmir’in tüm lig maçlarının oynanabileceği bir stadyumu var. İzmir’in stadyum sorunu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla Bornova’da çözüldü.
Posta