Sektörel

Olimpiyat Salonu 30 Mart'ta hazır!

Olimpiyat Salonu'nun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği kaydedildi

İstanbul'da yapımı devam eden Olimpiyat Salonu'ndaki son durumu incelemek üzere İstanbul'a gelen FIBA'nın denetçi firmasının ortaya konan çalışmalardan memnun kaldığı bildirildi.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın final grubu maçlarına evsahipliği yapacak olan Olimpiyat Salonu'nun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği kaydedilirken, Türkiye'ye yaptıkları rutin ziyaretlerle inşaatlarda incelemelerde bulunan FIBA'nın denetçi firması BG Algoe yetkililerinin, İstanbul'a gelerek devam eden çalışmaları yerinde izlediği ifade edildi.

Ataköy'deki Olimpiyat Salonu'nun inşaat çalışmalarında son durumu inceleyen FIBA inşaat uzmanları Pierre Epars ve Pascal Sordet'e TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Yerel Organizasyon Komitesi Direktörü Emin Balcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, TBF Mimari Danışmanı Ersin Ersoy,Organizasyon Komitesi yetkilileri ile Nuhoğlu İnşaat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin eşlik ettikleri belirtildi.

Yapılan inceleme ziyaretinde öncelikle Olimpiyat Salonu'ndaki inşaat çalışmaları yerinde incelenirken, FIBA yetkililerinin son ziyaretinden bu yana ortaya konan ilerlemeler masaya yatırıldı. FIBA inşaat uzmanları son ziyaretlerinden bu yana önemli mesafelerin kaydedildiğini ifade ederken, yapılması gereken birçok çalışmanın tamamlanmış olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İnşaat çalışmalarına devam eden yüklenici firmadan bilgiler alan ve ilerlemeleri yerinde inceleyen BG/Algoe yetkilileri, Aralık ayında yapılan son ziyaretten bu yana eksik gördükleri ve tamamlanması gereken çalışmaların büyük oranda bittiğini ve 2 aylık süre zarfında çalışmalarda önemli mesafeler kaydedildiğini kaydettiler.

Her şeye rağmen halen yapılması gereken birçok çalışmanın olduğunu da dile getiren FIBA uzmanları, özellikle ufak, ancak önemli detayların da bir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizdiler.

Ulaşım konusu ile ilgili olarak; maçları seyretmeye gelecek olan basketbolseverlere yönelik Olimpiyat Salonu civarında bir üst geçit yapılmasının yerinde olacağını da belirten FIBA uzmanlarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de gerekli çalışmaların yapıldığı ve planların hazırlanarak onaya sunulduğu bilgisini verdiler.

Öte yandan, FIBA uzmanlarına 15 Mart tarihine kadar koltuklar da dahil olmak üzere tüm ince işlerin bitmesinin planlandığı bilgisi verilirken, Olimpiyat Salonu'nun herhangi bir aksilik olmadığı takdirde 30 Mart tarihine kadar tamamen hazır olacağı ifade edildi. Yapılacak olan testlerin ardından salonun özel maçlar ile hizmete girmesi planlanıyor.

İstanbul'daki incelemelerini geç saatlerde tamamlayan BG/Algoe yetkilileri, dün akşam saatlerinde Ankara'ya geçerken bugün de Ankara Arena'da incelemelerde bulunacaklar.
AA