29 / 04 / 2024

Ömer Cihad Vardan: Büyümenin lokomotifi inşaat

Ömer Cihad Vardan: Büyümenin lokomotifi inşaat

Müsiad Başkanı Ömer Cihad Vardan, 2010 yılının ilk çeyreğinde yakalanan büyümenin yapısal ve kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi



Müsiad Başkanı Ömer Cihad Vardan, 2010 yılının ilk çeyreğinde yakalanan büyümenin yapısal ve kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Denizli Pamukkale'de gerçekleştirilen MÜSİAD'ın 70. Genel İdare Kurulu toplantısında konuşan MÜSİAD Başkanı Vardan, ekonomik istikrarın tüm ülke insanları için büyük önem taşıdığını belirterek şu değerlendirmede bulundu: "Verilere bakınca Türkiye ekonomisi rekor düşüş rakamlarının ardından, tekrar büyüme trendine girmiş ve 2010 yılının ilk çeyreği için yüzde 11.7 gibi rekor bir büyüme rakamını yakalayarak geleceğe yönelik, hepimize umut vermiştir. 2008 yılı sonunda başlayıp, 2009 yılında derinleşen küresel krizin ardından 2010'un ilk çeyreğinde özellikle Avrupa'nın ortalama yüzde 0.2, ABD'nin yüzde 2.6, Japonya'nın da ancak yaklaşık yüzde 5 büyüyebildiği bir ortamda, Türkiye'nin yüzde 11,7 büyümesi kim ne derse desin, nasıl yorumlarsa yorumlasın, oldukça önemli verilerdir"

RAPOR SUNULDU
Bu arada bir dizi etkinliğe katılmak üzere Denizli'de bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de MÜSİAD'ın kuruluş yıldönümü toplantısına katıldı. Vardan, toplantıda Bakan Demir'e, MÜSİAD'ın hazırlattığı "İnşaat Sektöründe Görülen Temel Sorunlar ve MÜSİAD'ın Çözüm Önerileri" adlı 14 maddeden oluşan bir raporu da takdim etti.

Büyümenin lokomotifi inşaat
MÜSİAD Başkanı Vardan, inşaat sektörünün Türk ekonomisi için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Yakalanan yüksek büyüme hızında inşaat sektörünün etkisi büyük" diye konuştu. Vardan, üyelerinin önemli bir bölümünün inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini belirterek, sektörün sorunlarının çözülmesi için destek istedi.
Sabah


Geri Dön