Genel

Ömer Faruk çelik: Bursa'ya her yıl yatırım yapacağız!

Sinpaş GYO ’nun İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk çelik, Sinpaş ’ı tanıtmak ve Bursa Modern projesi ile ilgili gelişmeleri paylaşmak üzere 16 Nisan Cumartesi günü Bursa yerel basını ile bir araya geldi


“Sürdürülebilir Başarı için çalışıyoruz ”

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk çelik, Sinpaş 'ın 1974 yılında Cumhuriyet 'in başkenti Ankara 'da kurulduğunu, 1988 'de ticaretin başkenti İstanbul 'a geldiklerini ve 2007 yılından beri de Osmanlı 'nın başkenti Bursa 'da olduklarını söyledi. 37 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerinin altını çizen çelik; “Bildiğimiz işi yapıyoruz. Özel müteşebbisiz. Devlet ile iş yapmıyoruz. Kendi öz sermayemiz ile çalışıyoruz. Ödeyemeyeceğimiz borç altına girmiyoruz. ” açıklamasını yaptı. Sürdürülebilir başarı için çalıştıklarını ifade eden çelik, istikralı büyüme hedefi ile kriz dönemlerinde bile başarı grafiğini devam ettirdiklerini söyledi.

“Bursa 'da Kalıcı Olacağız. Her yıl 100 Milyon Dolar Yatırım Yapacağız. ”

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk çelik, Sinpaş Grubu 'nu ve faaliyet alanları hakkında basına bilgi verdi. 37 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Sinpaş 'ın hem yatırımcısına hem de konut alıcılarına değer ürettiğinin altını çizen Ömer Faruk çelik, bugüne kadar 200 Milyon Dolarlık yatırım yaptıklarını, bundan sonra da her yıl 100 Milyon Dolar yatırım yaparak Bursa 'da kalıcı olacaklarını vurguladı.

çelik, “2007 yılında şirketimizin yüzde 49 'unu halka açtık. Bugün Sinpaş GYO olarak 1,65 milyar TL portföy büyüklüğüne ve yüzde 10 pazar payına sahibiz. 1 Milyar TL piyasa değeri ile İMKB-30 endeksinde işlem görüyoruz. ” dedi. Halka açıldıkları yıl Bursa Modern projesi ile Bursa 'ya en büyük konut projesini getirdiklerini söyleyen çelik, önümüzdeki 5-6 yılda Sinpaş GYO 'nun hedefinin, 6 milyar TL ciro ve 1 Milyar 580 Milyon TL kar elde etmek olduğunu ve bu doğrultuda 2012 yılında yüzde 20 büyüme beklediklerini söyledi.

Sinpaş Grubu şirketlerinden Seranit, Vanucci, Yapımek gibi sektöründe başarılı şirketler hakkında da kısaca bilgi veren çelik, Sinpaş Grubu 'nun 13 şirketi ve 5 bin çalışanı ile yılda 1 Milyar TL ciro elde ettiğini belirtti.

“Yatırım yaptığımız bölgelerin gelişimine katkı sağlıyoruz ”

Sinpaş 'ın sadece apartman yapmadığının, konsept projeler geliştirdiğinin, bunu da geniş araziler üzerine, genelde şehir dışında yaptıklarının altını çizen Ömer Faruk çelik,   “Sinpaş 'ın farkı; kimsenin girmeye cesaret edemediği yerlere girip, oraları cazibe merkezi haline getirmek. Örneğin İstanbul çekmeköy, 1990 'lı yıllarda kimsenin girmek istemediği, uzak olarak algıladığı bir yerdi. Biz orada Aqua City projemizi başarıyla sattıktan sonra Aqua City 2, Aquamanors, Central Life gibi projelerimizi peş peşe hayata geçirdik. şžimdi çekmeköy doldu. Cazibe merkezi haline geldi. Diğer firmalar da burada proje yaptılar.

Bölge çok gelişti. Ev ve arsa fiyatları çok yükseldi. O dönemde yatırım yapanlar şimdi çok kazanç elde etmiş oldu. şžöyle bir örnek vereyim. 1995-97 yılları arasında Aqua City projemizin satışından 112 Milyon Dolar ciro elde ettik. şžimdi projenin sadece arsasını geri almak istesek cironun iki katına zor alırız. şžimdi aynı durum Küçükçekmece 'de yaşanıyor. Bosphorus City ve ardından geliştirdiğimiz İstanbul sarayları projemiz buranın çehresini değiştirdi. şžimdi birçok firma burada proje yapmaya başladı. Birkaç yıl içinde bu bölge gelişmiş bir kent haline gelecek ve yatırım yapanlar ciddi kazanç elde etmiş olacak ” dedi. çelik sözlerini, Sinpaş olarak geçmişte yarım kalmış, bitmemiş, değeri artmamış projelerinin olmadığını, aksine projelerinin faize ve dövize göre çok daha iyi prim yaptığını, faiz yüzde 100 kazandırırken Sinpaş projelerinin yüzde 150 kazandırdığı örneğini vererek sürdürdü.

“Kentsel Dönüşüm Bakanlığı Kurulmalı ”

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk çelik, 2003 yılından itibaren Türkiye 'nin hızlı bir gelişim içine girdiğini belirterek, alım gücünün arttığını ve konut talebinde beklentilerin değiştiğini ifade etti. Depreme dayanıklı, nitelikli konut üretiminin önem kazandığını vurgulayan çelik, büyükşehirlerde bu talebe cevap verebilecek çalışmaların hız kazanması için Kentsel Dönüşüm Bakanlığı 'nın kurulması gerektiğini açıkladı.

“Bursa   Dünya 'nın En Hızlı Gelişen 66. şžehri ”

Ömer Faruk çelik, Sinpaş GYO olarak İstanbul dışındaki ilk projeleri için neden Bursa 'yı tercih ettiklerini açıklarken, Bursa 'nın gelecek yıllarda İstanbul 'dan sonra en gelişmiş, en modern şehirlerden biri olacağını öngörmelerinin bu kararlarında önemli bir etkisi olduğunu vurguladı.

çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye 'nin Sanayi Üssü' durumunda olan Bursa, oluşturduğu katma değer ile İstanbul, Kocaeli ve İzmir ´den sonra 4. sırada yer alıyor. Bilecik-Yenişehir Hızlı Tren Hattı ve İzmit Körfez Geçişi projeleri tamamlandığında İstanbul'daki üretim sahaları Bursa'ya kayacak. Böylece Bursa'da geniş bir iş sahası açılacak. Bursa 'nın sanayisi, yan sanayisi ve ekonomisi büyüyecek. Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri olacak. Marmara bölgesi İstanbul, Bursa, İzmit gibi illeri ile Türkiye ekonomisini taşır hale gelecek. İşte tüm bunları gördüğümüz için İstanbul 'dan sonraki en büyük yatırımımızı medeniyetlerin beşiği Bursa 'da yaptık. Burada Bursa 'nın en büyük konut projesini geliştirdik. “