28 / 04 / 2024

Ömer Fethi Gürer'den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

Ömer Fethi Gürer'den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te emekli vatandaşların kiralarını ödeyemediklerinin altını çizdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Son günlerde kiralık ev bedelleri ile ilgili tartışmalar sık sık gündem oluyor. Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira zammı anlaşmazlıkları katlanırken, gündeme sık sık çözüm önerileri geliyor. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de bugün Meclis'te yaptığı konuşmasında emeklilerin geçimine değindi. Ömer Fethi Gürer, söz konusu açıklamasına "Dün akşam, teklifte yer alan emekli çalışanlara 5 bin lira ikramiye verilmesi de kabul edildi" diyerek başladı. 

Ömer Fethi Gürer den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

Ömer Fethi Gürer, emeklilerin gerçekten büyük bir sorunla karşı karşıya olduklarının altını çizdi ve "Ülkemizde açlık sınırı 16 bin lira, yoksulluk sınırı 46 bin lira, asgari ücret 11.402 lira, ortalama emekli maaşı 8.250 lira, en düşük emekli aylığı 7.500 TL ifadelerini kullandı.

Bu durumda emeklilerin geçinebilme ihtimali olmadığının altını çizen Gürer, büyükşehirlerde konut kiralarının bile emekli aylığının üzerinde olduğunu belirtti.

Gürer, "Emeklinin haklarının korunması, gözetilmesi öncelikle Meclisin de görevi, milletvekillerinin de görevi. Dul ve yetim aylıkları da bunun altında kalıyor" açıklamasında bulundu.

Ömer Fethi Gürer den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

CHP'li Gürer, çalışan emeklilerin de durumuna değinerek, "Ya durumu iyi olan emekli çalışmaz ya da sağlık durumu elvermeyen çalışmaz. Bu ücretlerle emeklinin çalışmaması mümkün mü? Onun için, yapılan yanlıştan dönüldü ama üç ay çalışan emeklinin ikramiyesini geç almasına sebep olundu" dedi ve bu sorunlara bir an önce gerçekçi çözümler getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

"Önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye veriliyor, bu ikramiye emeklinin dişinin kovuğuna gitmiyor" diye konuşan Gürer, en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesinde olmasını önerdi. 

Gürer, "Suriyelilere sağladığımız sağlıktaki avantajı kendi emeklimize sağlamıyoruz. Emeklilerde ilaç katkı payı bir an önce kaldırılmalıdır. (CHP sıralarından alkışlar) Suriyelilerden ilaç katkı payı alınmazken neden bizim emeklimizden alınmaktadır?" sorularını yöneltti. 

Bu konuda verdiği bir kanun teklifi olduğunun da altını çizen Ömer Fethi Gürer, "Eğer evi yoksa, kirada kalıyorsa emekliye kira yardımının da yapılması, bu bağlamda destek olunması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

"Emeklilerimiz gibi, dul ve yetimlerin de aldıkları ücretlerle yaşamlarını sürdürebilmeleri sorunlu noktaya dönüşmüş durumda, onların da ücretlerinde iyileştirmeye gidilmeli" diyen Gürer, çalışanlar arasında farklı ücret uygulamalarına çözüm bulmanın hükümetin öncelikli görevi olduğunu belirterek tamamladı. 

İnşaat demir fiyatları rekor kırdı! 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İlk evini alacaklar yüzde 4 harç ödeyecek, ikinci ve üçüncü evde bu tutar katlanacak! Vatandaşlar ne diyor? 

Geri Dön