28 / 04 / 2024

Ömer M. Koç kimdir? Kaç yaşında? 

Ömer M. Koç kimdir? Kaç yaşında? 

Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Mehmet Ömer Koç kimdir? Ömer Koç kaç yaşında? Ömer Koç evli mi? İşte ayrıntılar...



Ömer Koç, 24 Mart 1962'de Ankara'da doğdu. Robert Kolej'de lise eğitimini tamamladıktan sonra, Columbia Üniversitesi'nde Antik Yunan tarihi ve kültürü alanında lisans, Columbia Business School'da işletme alanında yüksek lisans derecesi aldı.

1990 yılında Koç Holding'e katılan Ömer Koç, Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 2004 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi oldu, 2008 yılında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı. 2016 yılında ağabeyi Mustafa Koç'un vefatının ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

Ömer M. Koç kimdir? Kaç yaşında? 

Ömer Koç, Koç Holding'in yanı sıra, TÜPRAŞ, TÜSİAD, Türk Eğitim Vakfı, Geyre Vakfı, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Tofaş'ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Ömer Koç, çağdaş sanat ve koleksiyona olan ilgisi ile de bilinmektedir. Dünyanın en büyük İznik tabak ve obje koleksiyonlarına sahip olan Koç, aynı zamanda Osmanlı tarihi ve kültürü alanında da önemli bir koleksiyona sahiptir.

Ömer M. Koç kimdir? Kaç yaşında? 

Ömer Koç, 2016 yılında ArtReview tarafından "2016'nın çağdaş sanat dünyasının en etkili 100 kişisi" arasında gösterilmiştir.

Forbes Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" listesinde servetiyle yer alması da onun iş dünyasındaki etkinliğini ve başarısını yansıtan bir faktördür.

Ömer Koç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli?
Şevket Aykan Sözüçetin kimdir?
Server Gamze Çuhadaroğlu kimdir, kaç dil biliyor?

Geri Dön