Genel

Omsan, Fas'ta 2 bin 300 adetlik araç parkı kurdu!

Omsan Genel Müdürü Osman Küçükertan, 2014 yılında oto taşıyıcı yatırımı yaptıkları Fas'ın Casablanca kentinde 45 dönümlük bir arazide 2 bin 300 adetlik bir araç parkı kurduklarını kaydetti...

Fas'ta yeni bir şirket kuran Omsan, bu ülkede büyümeye odaklandı. Omsan Genel Müdürü Osman Küçükertan, 2014 yüında oto taşıyıcı yatırımı yaptıkları Fas'ın Casablanca kentinde 45 dönümlük bir arazide 2 bin 300 adetlik bir araç parkı kurduklarını kaydetti. Küçükertan, Omsan'ın bu araç parkında PDI hizmeti de sunduğunun altmı çizerek, "Türkiye'nin otomotiv lojistiği firması olan Omsan, Türkiye'deki sektörel bilgi birikimini Fas otomotiv sektörünün hizmetine de sunmayı hedefliyor" dedi. Küçükertan bu yıl sonuna kadar 15 milyon dolarlık yatırım planladıklarını vurguladı. 


Omsan'ın bu yıl, ticaret ve sanayi merkezi olan Gaziantep'te yeni bir bölge müdürlüğü kurduğunu bildiren Osman Küçükertan, "Haziran ayında faaliyete başlayan Gaziantep Bölge Müdürlüğü ile Gaziantep ve çevre illerdeki lojistik ihtiyaçlara sağlayacağımız rekabetçi çözümlerle bölge ticaretinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Yapılan yatırımlar dışında, 2014 yılının ilk yarısını yine başarılı iş sonuçlarına imza atarak geride bıraktıklarım belirten Osman Küçükertan, "Yaptığımız çalışmalar yurtiçinde ve yurtdışında hem müşterilerimiz, hem de çeşitli kuruluşlarca ödüllendirildi" dedi. Ayrıcayılm ilkyansındaki sonuçların da hedefleri ile uyumlu gerçekleştiğini ileten Küçükertan, "Omsan 2014 yılını, 15 milyon dolar tutarında yatırım, yüzde 15 büyüme oranı ve yaklaşık 750 milyon TL düzeyinde bir ciro ile tamamlamayı hedefliyor" şeklinde konuştu. 


"İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarında, Ankara, Kocaeli, İzmir, Bursa, Mersin, Balıkesir ve Fransa'da yerleşik toplam 200 bin metrekarelik 16 adet depomuz var" diyen Osman Küçükertan; otomotiv, demir-çelik, inşaat, akaryakıt, tekstil, perakende, gıda ve iletişim sektörleri başta olmak üzere, birçok sektörün öncü firmalarına hizmet verdiklerini belirtti. Küçükertan, müşterilerine yurtiçi ve yurtdışı karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu taşımacılığı, depolaİstanbul. Ankara, Kocaeli, İzmir, Bursa, Mersin, Balıkesir ve Fransa'da toplam 16 adet depomuz var. 

ma, dağıtım, antrepo yönetimi, ev ve ofis lojistiği, gümrükleme ve sigorta hizmetleri kapsamında lojistik hizmetler sunduklarını aktardı. Küçükertan, lojistik sektöründe birçok konuda öncü konumda bulunduklarım ifade ederek, " Genel müdürlüğü İstanbul'da olan Omsan'ın İç Anadolu, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Gaziantep'te bölge müdürlükleri; Fransa, Rusya, Romanya ve Fas'ta şirketleri bulunuyor. Firmamızın bunların yanı sıra İtalya ve Almanya'da irtibat ofisleri, İspanya'da da OMFESA adıyla ortaklığı bulunuyor" dedi. 


Geçen yılı, 640 milyon TL'lik ciro ile kapattı 2013 yılında Omsan'ın, hem operasyonel, hem de finansal alanda başarılı iş sonuçlarına ulaştığını kaydeden Osman Küçükertan, küresel bir lojistik şirket olma vizyonuna yönelik önemli yatırımları da hayata geçirdiklerini kaydetti. Küçükertan, finansal öngörülerinin doğrultusunda, hedefledikleri büyümeye ulaştıklarım kaydetti. Küçükertan, "Türkiye ve Avrupa'da ekonomideki büyümenin yavaşlamasına rağmen, sektörün ortalamasının üzerinde büyüyerek, 2013 yılım 640 milyon TL'lik bir ciro büyüklüğüne ulaşarak tamamladık" diye konuştu. 


Dünya Sektörel Ek