Kent Haberleri

Ona yeşil altın diyorlar... Toprağa eken çiftçi zengin olmanın da ötesine gidiyor... Fiyatı her gün zamlanıyor

Çiftçilik ile ilgilenen vatandaşlar hangi ürünleri ekmeleri durumunda daha fazla para kazanacaklarını araştırıyorlar. İşte bu vatandaşlar için vazgeçilmez bir ürün var. Çünkü eskiden daha az masraf oluyordu

Çiftçiliğin eskiden daha kazançlı olduğu kesin. Çünkü eskiden daha az masraf oluyordu. Fakat şimdi de doğru ürünü ekerek çiftçilikten para kazanabilirsiniz. O ürünlerden biri de altın olarak adlandırılan ve neredeyse her gün zamlanan bir ürün. 

 

ANTEP FISTIĞI

Ülkemizin Güney kesimlerinde yetiştiriciliği yapılan karlı tarım ürünleri arasında yer almaktadır. Yetiştiriciliği uygun toprak ve iklim ortamı bulunduğu takdirde zor değildir. Güçlü bir yapısı vardır. Dolayısıyla doğru bakım teknikleri uygulandığı takdirde sürprizlerle karşılaşmanız engellenir.

Meyvesinde yoğun miktarda sabit yağ, sakkaroz ve protein bulunmaktadır. Dünyanın hemen hemen her noktasında kuruyemiş olarak tüketilmektedir. Fiyatı son 7 senede uluslararası pazarda yüzde 60’tan fazla yükselmiştir. Pazar sorunu yoktur ve tüm ürünler aynı gün alıcı bulabilmektedir.

Orta ölçekli bir verim için 7-10 yıl gerekir. Bu yaşta verim miktarı, ağaç başına 6 ila 10 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 15-25 kg taze Antepfıstığı meyveleri arasında değişmektedir

Antep fıstığının kilo fiyatı sürekli zamlanmaktadır. Bu nedenle bu ürünü eken vatandaşların ciddi bir para kazanacağı ifade ediliyor.