Ekonomi

Onaylanan doğalgaz yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımına dair merak edilen bazı noktalar bulunmaktadır. Vatandaşlar doğalgaz yardımı başvurularının onaylanıp onaylanmadığını bilmek istiyorlar. İşte detaylar! Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

İşte “Onaylanan doğalgaz yardımı nasıl alınır, Aile desteği hangi aylarda veriliyor? Sorularının merak edilen diğer detaylar…

ONAYLANAN DOĞALGAZ YARDIMI NASIL ALINIR?

Doğalgaz yardımı adı altında yıllık 450 TL ile 1150 lira arasında destek ödemesi yapılmaktadır. Doğalgaz desteğinden faydalanmaya hak kazanan kişiler, ödemelerini PTT'ye faturalarını yanlarında götürerek göstermektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin yani yaşanılan yere bağlı olarak 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra kameralar karşısına geçerek bazı açıklamalarda bulundu.

Kabinede alınan kararlar doğrusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerine dair de vatandaşların beklediği o tarih verdi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet sistemi üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" kısmından yapılmaktadır. Doğalgaz desteği ödemeleri üç aylık olacak şekilde yani üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez o da mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığı duyuruldu.

Başvuru sonucu hak sahibi konumunda olan vatandaşların PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilirler.

KASIM AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şunları belirtti; ''Türkiye Aile desteği, bu bağlamda 2,5 milyon vatandaşımıza 3.2 milyar TL, yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte Aile Destek Programı Kasım ayı ödemeleri, 8 Kasım 2022 Salı günü hak sahiplerinin hesaplarına geçti.

TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar?

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?