29 / 04 / 2024

Onduline'dan çevreye duyarlı çatı!

Onduline'dan çevreye duyarlı çatı!

Çatıları bahçeye çeviren Ondugreen sistemi, havayı temizleyip çevredeki oksijeni artırıyor



Çatı kaplama firması Onduline Avrasya, çevreye olan duyarlılığı ürünlerine de yansıttı.

Firma tarafından üretilen Ondugreen Sistemi, başta sanayi yapılarının artması ve buna paralel olarak konut inşaatlarının hızla çoğalması ile kaybolan yeşilin çatılarda tekrar kazandırılması prensibine dayalı yeşil çatı sistemi olarak dikkat çekiyor.

Çatıları yeşil bahçeye çeviren sistem, yeşil ve doğayı yansıtan görsel güzellikler oluştururken bir yandan havayı temizliyor bir yandan da ısı yalıtımı sağlıyor. Bulunduğu ortamın oksijen miktarını da artıran Ondugreen, doğal bir filtre görevi de üstleniyor.

Sesi de azaltıyor
İstanbul'daki birçok alışveriş merkezi ve otelde uygulanan yeşil çatılar, atmosferde bulunan toz partiküllerinin filtre edilmesine yardımcı oluyor, çevreye zararlı olan maddeleri emerek toprağa iletiyor ve çevreden gelen yüksek sesleri daha az yansıtıyor.
Gazete Habertürk

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Onduline çatıları yeşillendiriyor

Onduline Avrasya, yeşil çatı sistemi Ondugreen ile çatıları bahçeye çeviriyor. Ondugreen yeşil çatı sistemleriyle çakıl kaplı teras çatıların yerine bitki alanlarıyla yaşanabilir yeni dış mekanlar elde edilebiliyor.

Ondugreen bir yandan çatılarda görsel güzellik yaratırken, hem havayı temizliyor hem de ısıyı yalıtıyor. Türkiye'de başta alışveriş merkezleri olmak üzere birçok projede uygulanan Ondugreen yeşil çatı sistemleri, Kanyon alışveriş merkezi, Bayrampaşa İKEA otopark üzeri, Ortaköy'deki Four seasons Hotel Balo Salonu üstü,  Ankara  Mesa Hastanesi ve Maslak Giz Plaza B blok terasında da uygulandı. Son olarak Ümraniye'de bulunan M1 Meydan Alışveriş Merkezi 30 bin m2'lik yeşil çatı uygulaması ile dünyanın en büyük yeşil çatı alanlarından birini oluşturuyor.
Sabah Emlak


Geri Dön