Teknoloji

OnePlus Nord CE için OxygenOS 13 güncellemesi yayında!

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen OnePlus Nord CE, Android 13 tabanlı OxygenOS 13 arayüzü aldı. Detaylar için buraya tıklayın! Yeni sürümleri kendi arayüzlerine entegre eden akıllı telefon üreticileri, uyumlu cihazları vakit kaybetmeden güncellemeye devam ediyor

Android 13 geçen yıl tanıtıldı ve şu ana kadar stabil bir yapı gösteriyor. Yeni sürümleri kendi arayüzlerine entegre eden akıllı telefon üreticileri, uyumlu cihazları vakit kaybetmeden güncellemeye devam ediyor. Bu şirketlerden biri de OnePlus. Çinli şirket kısa süre önce OnePlus Nord CE için Android 13 tabanlı OxygenOS 13'ü piyasaya sürdü.

OnePlus Nord CE için OxygenOS 13 güncellemesi geldi!

OnePlus, üst düzey modellerinin çoğu için Android 13 tabanlı OxygenOS 13'ü piyasaya sürdü. Geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulan OnePlus Nord CE, bir süredir test aşamasındaydı. Son zamanlarda konuyla ilgili beklenen gelişmeler yaşandı ve akıllı telefonlar güncelleme almaya başladı.

OnePlus Nord CE için Android 13 tabanlı OxygenOS 13, EB2103_11_F.04 yapı numarasıyla gelir ve 5 GB boyutundadır. Şubat 2023 güvenlik düzeltme eklerine sahip yeni bir sürüm, dünya genelindeki kullanıcılara sunuluyor. Herhangi bir sorun olmazsa yakın zamanda başka bölgelere de gideceğiz muhtemelen. 

 

OxygenOS 13 neler sunuyor?

Şirket, yeni bir tasarım anlayışı olan Aquamorphic Design'i benimsediğini duyurdu. Bu tasarım anlayışı, suyun doğal ve sakinleştirici özelliklerinden ilham alarak geliştirilmiş ve çok yönlü bir yapıya sahip. Sabahları daha parlak, akşamları ise daha koyu temalar ve renk seçenekleri otomatik olarak belirlenebilen bu tasarım anlayışı, kullanıcılarına rahat ve keyifli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

OxygenOS 13, ana ekranda bulunan klasörleri büyütme ve içerisindeki uygulamalara erişme imkanı sağlıyor. Always On ekranında ise daha fazla widget ve özellik kullanılabilir hale getirildi. Ayrıca, tek elle kullanımı kolaylaştıran yeni bir hızlı erişim çubuğu da ekranın kenarından açılabiliyor.

Yenilikler bununla da sınırlı değil. Google'ın Audio Switch teknolojisi, Fast Pair entegrasyonu, Spatial Audio/Dolby Atmos desteği, Privacy Safe 2.0, Nearby Share, Uygulama Akışı ve Chromebook'un ekranına içerik yansıtma gibi birçok özellik cihaza eklendi.

Ancak bazı özellikler, yalnızca donanım desteği olan cihazlarda kullanılabilecek. Bunun yanı sıra, yeni Battery Health Engine sayesinde pil ömrü 800 döngüden 1600 döngüye kadar artırıldı. Böylece bataryanın kullanım ömrü ortalama 2-3 yıldan 4+ yıla kadar çıkartılmış oldu.

Sarı iPhone 14 Türkiye'de satışta! 10 Mart 2023 fiyat listesi...
iPhone 15’ tanıtımından aylar önce görüntülendi! Çok da iyi saklayamamışlar!
Galaxy Z Fold 5'in Kapak Ekranı Aynı Kalacak: İşte Yeni Detaylar!