30 / 04 / 2024

Online kira beyanı 2015!

Online kira beyanı 2015!

Mükelleflerin 25 Mart'a kadar elde ettikleri kira geliri için beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi, vergi dairesinden ve internetten verilebiliyor. İşte online kira beyanı 2015 sistemi...



Online kira beyanı 2015!

2014 yılında meskenlerde 3.300 TL ve işyerinde ise 27.000 TL'lik istisna sınırından yüksek kira geliri elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor.


Mükelleflerin öncelikle elde ettikleri kira geliri için beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi, vergi dairesinden ve internetten verilebiliyor.


25 Mart'a kadar verilmesi gereken beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılır. Peki, önline kira beyanı 2015 ile beyanname nasıl verilir?


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine aşağıda yer alan yöntemlerle giriş yapabilirsiniz;


1.“Kullanıcı Girişi” menüsünden kullanıcı kodu, parola ve şifre ile, 


2.“TC Kimlik Numarası” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


3.Mavi kart sahibiyseniz “Mavi Kart Bilgileri ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


4.Yabancı Kimlik Numarasına sahibiyseniz “Yabancı Kimlik No ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, giriş yapabilirsiniz.


Ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön