Altın & Gümüş

Ons altın 1623 oldu! Yatırımcılar hüsrana uğradı! Altının üstünde kara bulutlar geziyor

Ons altın bugün 1623 dolar seviyesine kadar düştü. Bu seviye son 2,5 ayın en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Altın fiyatlarının düşmesi ile yatırımcılar hüsrana uğradı. Altın fiyatalarında peş peşe düşüşler görülüyor resmen altının üstünde kara bulutlar geziyor

Altın fiyatlarındaki sert düşüş bugün de kaldığı yerden devam ediyor. Altın fiyatalarında peş peşe düşüşler görülüyor resmen altının üstünde kara bulutlar geziyor. ons altın dün 1626 dolardan işlem görürken bugün 1623 dolar oldu. Altında hızlı düşüş devam ediyor.

Doların yükselişi ile altın fiyatları üzerinde baskının artması altın fiyatlarının dip seviyelere gelmesine neden oldu.  Altın fiyatlarındaki düşüşler her geçen gün hızlanıyor. İşte altın piyasasında son dakika gelişmeleri...

ONS VE GRAM ALTIN

Haftanın üçüncü ilemgününde ons altın 1625 dolardan güne başlarken gün içinde değer kaybederek 1623 dolara kadar geriledi. gram altın ise aynı dakikalarda alış fiyatı  983 TL, satış fiyatı ise 994 TL'den işlem görüyor.

 

Haftanın ortası 28 Eylül 2022 Çarşamba günü  1623 seviyesinde işlem gören Ons Altın'da Fed Başkanı Powell, FOMC üyesi Bullard, ECB Başkanı Lagarde gibi önemli isimlerin yapacağı konuşmalarda vereceği mesajlar takip edilecek.

KARA BULUTLAR GEZİYOR...

Altın, Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalardan sonra düşüşünü sürdürdü. Dün, ABD Merkez Bankası (Fed) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans'ın, faiz oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltilmesi gerektiğini aktardı.
Evans'ın açıklamalarından sonra yatırımcıların güvenli liman olarak dolara yönelmesiyle altın fiyatları üzerinde kara bulutlar gezmeye başladı.

DOLAR DEĞER KAZANIYOR...

Analistlere göre, merkez bankalarının agresif faiz adımlarının devam edeceği sinyali verdiği bir ortamda hızla yükselen tahvil getirileri ve dolardaki güçlenmenin resesyon korkularını derinleştirdi ve dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

 

Küresel piyasalar, Avrupa ve Çin başta olmak üzere küresel ekonomide yavaşlamayı fiyatlarken merkez bankaları ise enflasyonu düşürmek için sıkı para politikalarını artırmayı planlıyor.  Bu konuda Fed’in diğer merkez bankalarından önde olması doların da bu seneki yükselişini destekliyor. 

Asgari ücret altın ve dolara yenildi! Euro, sterlin ve gümüşü teğet geçti!

Altın bilezik fiyatlarında büyük deprem! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları resmen çakıldı

Altın fiyatlarındaki düşüş dur durak bilmiyor! Yatırımcılar acilen bakın! 28 Eylül 2022 altın fiyat listesi