08 / 07 / 2024

Ons altın 2024’ün kaplumbağası, gram altın kaybettiriyor

Ons altın 2024’ün kaplumbağası, gram altın kaybettiriyor

​​​​​​​ABD’de geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından, altın Cuma günü yükselişe geçti. Yatırımcı ve trader Taner Genek, altın yatırımcısını üzecek bir paylaşım yaptı. Genek, gram altının enflasyon karşısında kaybettirdiğini söyledi.



Amerika Birleşik Devletleri’de geçen hafta açıklanan iştihdam verilerinin ardından, Cuma günü altın son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın geçen hafta yüzde 2,8 artışla 2 bin 392 dolara yükseldi. Ons altındaki artış, gram altında da yukarı yönlü hareketi tetikledi. 24 ayar külçe altının gram fiyatı geçen hafta yüzde 2,12 yükselişle 2 bin 504 TL’ye çıktı.

Bu haftanın ilk gününde gram altın yükselişe geçti. Kapalıçarşı’da gram altın, 2 bin 514 Türk Lirası’ndan işlem görüyor. 

Altında bu gelişmeler yaşanırken, yatırımcı ve trader Taner Genek, https://x.com/TanerGenek X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ons altının 2024 yılının kaplumbağası olduğunu ve yükselişinin yavaş olacağını belirtti. Genek gram altının da enflasyon karşısında kaybettirdiğini ifade etti.
Taner Genek şunları söyledi:

Ons altın 2024 yılının kaplumbağası

Yukarı gidecek ama yavaş yavaş

Gram altın 2023 yılında portföyümdeydi

Ancak bu sene almadım nedeni Dolar TL

Sadece Ons tarafı beslediği için şu aralar enflasyon karşısında kaybettiren bir enstrüman.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLARLAR

 

20'li yaşlarda nasıl yatırım yapılmalı? Yatırımcıdan açıklama: Hisselerden kar realizasyonu yapıp arsa yatırımı yapardım

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto para ekosisteminin gerçek yüzü ortaya çıktı!

Kapalıçarşı 8 Temmuz altın fiyatları: Ata altın, Reşat altın, çeyrek altın fiyatı ne kadar? 

 


Geri Dön