28 / 04 / 2024

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.



Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayındagünlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün merakla beklenen aylık petrol piyasası raporuna göre, üretimde en çok artış Nijerya, Suudi Arabistan ve Kuveyt'te görülürken, Venezuela ve Ekvator Ginesi'nde ise üretim azaldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, günlük petrol üretimi Nijerya'da 141 bin varil, Suudi Arabistan'da 82 bin varil ve Kuveyt'te 25 bin varil artış gösterirken, Venezuela'da 25 bin varil ve Ekvator Ginesi'nde ise 14 bin varil azalış gösterdi.

OPEC'İN HAM PETROL ÜRETİMİNİN KÜRESEL ÜRETİMDEKİ PAYI YÜKSELDİ Mİ?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü dışı ülkelerin üretimi aynı dönemde günlük 300 bin varil azalış göstererek, 72,9 milyon varil şeklinde kayıtlara geçti. Yine verilen detaylara göre, Rusya ve ABD'nin üretimi azalış gösterirken, İngiltere ve diğer Avrasya ülkelerinden gelen ilave üretimler ise bunu telafi etti.

OPEC in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, küresel petrol üretimi de Eylül ayında, Ağustos ayına göre herhangi bir değişiklik göstermedi. Yine verilen detaylara göre, küresel petrol arzı Ağustos ayında yaklaşık olarak 100,6 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, dünyadaki petrol sondaj kuyusu sayısı geçen ay 30 adet azalış göstererek, 1830'a geriledi. Ayrıca sondaj kulesi sayısı OPEC ülkelerinde 8, OPEC dışı ülkelerde de  22 adet azaldı.

PETROL TÜKETİMİ ARTACAK MI? 

Merakla beklenen raporda, bu seneye ilişkin küresel petrol talebi öngörüsü değişiklik göstermedi. Verilen detaylara göre, bu sene küresel petrol talebinin geçen seneye göre 2,4 milyon varil artış göstererek, 102,1 milyon varil şeklinde olması bekleniyor.

Söz konusu talebin OECD ülkelerinde bu sene geçen seneye göre günlük 89 bin varil artış göstererek, yaklaşık olarak 45,18 milyon varil, OECD dışı ülkelerde de günlük 2,3 milyon varil artış göstererek, yaklaşık olarak 56,3 milyon varil şeklinde olması bekleniyor. 

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Çin'in ekonomik görünümünde beklenen iyileşmenin gelecek sene küresel ekonomik büyümede lokomotif rol oynayarak küresel petrol tüketimini de artırması bekleniyor. göre, küresel petrol talebinin gelecek sene bu seneye göre günlük 2,2 milyon varil artış göstereceği ve ortalama günlük 104,3 milyon varil şeklinde olması bekleniyor. 

OKİ'den Antalya'ya 357 konutluk yeni proje geliyor! 284.2 milyon TL'ye mal olacak!

Trabzon'daki 18 adet iş yeri ile 1 adet depo satışa çıkıyor! 550 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İkinci el araç alacaklara 'fiyat' uyarısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön