Ekonomi

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün merakla beklenen aylık petrol piyasası raporuna göre, söz kousu üretimde en büyük artış İran ve Irak'ta görüldü

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil arttı ve 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün merakla beklenen aylık petrol piyasası raporuna göre, söz kousu üretimde en büyük artış İran ve Irak'ta görüldü. Paylaşılan detaylara göre, günlük petrol üretimi İran'da 56 bin varil artış göstererek, 2 milyon 754 bin varile, Irak'ta 54 bin varil artış göstererek, 4 milyon 181 varile yükseldi.

Aktarılan detaylara göre, grubun en büyük üreticisi Suudi Arabistan'da petrol arzı geçtiğimiz mayıs ayına göre günlük 22 bin varil yükseldi ve 9 milyon 998 bin varil şeklinde oldu. Ayrıca Haziran ayında OPEC'in ham petrol üretiminin artmasına rağmen, dünyadaki toplam üretim içerisindeki payı da yüzde 27,9'a geriledi.

Paylaşılan detaylara göre, küresel petrol üretimi geçen ay günlük 600 bin varil artış göstererek, yaklaşık olarak 101 milyon 200 bin varile ulaştı. Söz konusu bu dönemde, OPEC dışı ülkelerin üretimi günlük 73 milyon varile, OPEC üretimi de 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Ayrıca dünyadaki petrol sondaj kuyusu sayısı geçen ay 27 artış göstererek, 1884'e çıktı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ülkelerinde 1 sondaj kulesi kapatılırken, OPEC dışı ülkelerde 28 yeni sondaj kulesi üretime geçti.

Küresel petrol talebi artış öngörüsü yükseldi

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, Çin'den beklenen talep artışı nedeniyle OPEC, bu seneye ilişkin küresel petrol talebi öngörüsünü geçen ayın raporuna göre 100 bin varil artırdı. Böylelikle, küresel petrol talebinin bu sene geçen seneye kıyasla günlük 2 milyon 400 bin varil artış göstererek, 102 milyon varile ulaşması bekleniyor.

Ayrıca söz konusu bu talebin OECD ülkelerinde geçen seneye göre günlük 60 bin varil artış göstererek, yaklaşık olarak 46 milyon 10 bin varil, OECD dışı ülkelerde de günlük 2 milyon 370 bin varil artış göstererek, yaklaşık olarak 55 milyon 990 bin varil olacağı hesaplanıyor.

Küresel petrol talebinin 2024 yılında günlük 2 milyon 200 bin varil artış göstererek, 104 milyon 250 bin varile ulaşacağı tahmin ediliyor.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Akaryakıta 6-8 TL arasında zam geliyor! Sürücülere son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG bugün kaç TL?

HSBC’den son dakika duyurusu! HSBC müşterilerini doğrudan ilgilendiriyor!