Otomobil

Opel, 2024’te her modelinde elektrikli versiyon sunmaya hazırlanıyor!

Opel, önümüzdeki yıldan itibaren tüm modellerinde elektrikli bir versiyon da sunmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...Konu ile ilgili şirket açıklama yaptı

Opel, 2024 senesinden itibaren tüm modellerinde elektrikli bir versiyon da sunmaya hazırlanıyor.

Konu ile ilgili şirket açıklama yaptı. Buna göre, yeni Crossland modelini elektrikli bir versiyonla tanıtacak olan marka, batarya elektrik, şarj edilebilir hibrit ve hidrojen yakıt hücresi çözümlerine yakında 48V hibritleri de dahil etmeyi hedefliyor.

Öte yandan ilişkin görüşlerini paylaşan Opel Üst Yöneticisi Florian Huettl  "Bir taraftan yeni Crossland ile elektrikli sürüş keyfini tüm ürün gamımızda sunarken, diğer taraftan müşterilerimize, modellerimizin her birinde emisyonsuz ulaşım seçeneği sunacağız" dedi.

İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Konu ile ilgili şirket açıklama yaptı. Buna göre, yeni Crossland modelini elektrikli bir versiyonla tanıtacak olan marka, batarya elektrik, şarj edilebilir hibrit ve hidrojen yakıt hücresi çözümlerine yakında 48V hibritleri de dahil etmeyi hedefliyor.

Kısa bir süre önce şimşek logosunu da elektriklendiren marka, önümüzdeki senede tüm modellerinde elektrikli versiyonlar sunmayı planlıyor.

Opel, 2028 yılına gelindiğinde de Avrupa’da yalnızca elektrikli otomobillerden oluşan bir ürün gamı sunmayı öngörüyor.

Önümüzdeki yıl piyasaya sunmaya hazırlandığı yüzde 100 elektrikli yeni Crossland modeli ile Opel, tamamen elektrikli bir marka olma yolunda önemli bir adım daha atmış olacak.

Bu durum, şimşek logolu şirketin ürün gamındaki her modelin önümüzdeki senenin başlarında batarya elektrikli bir versiyona sahip olması anlamına geliyor.

Güncel hali ile tamamen elektrikli Opel modelleri zengin bir çeşitliliğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Markanın bu kapsamdaki ürün gamı, Rocks Electric, Combo-e Life ve Zafira-e Life ile Corsa ve Mokka’nın tamamen elektrikli versiyonlarına kadar gidiyor.

Söz konusu araçlara, siparişe açılan yeni Astra Electric de katıldı. Bu seriyi 2024 senesinde kompakt SUV Grandland’ın tamamen elektrikli takipçisi izleyecek. Öte yandan Rocks Electric Kargo, Combo-e, Vivaro-e ve Movano-e’den oluşan hafif ticari araç ürün gamının batarya elektrikli versiyonları da mevcut konumda bulunuyor.

Markanın elektrikli araç ürün gamı, tamamen elektrikli, yerel olarak emisyonsuz çözümler de içeriyor. Bunlara, Opel’in yeni alt markası GSe’nin dinamik üst modelleri de dahil edildi. Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe ve Grandland GSe, (WLTP’ye göre ortalama yakıt tüketimi: 1,2-1,1 lt/100 km, CO2 emisyonları 28-25 gr/km) 221 kW/300 HP maksimum güç ve 520 Nm maksimum tork sağlıyor.

Diğer yandan, GSe versiyonları KONI FSD (Frequency Selective Damping) teknolojisine sahip özel yaylar ve amortisörler sayesinde yol tutuşu artırılarak virajlarda daha dengeli bir sürüş sunuyor.

Bir yandan elektrikli araç teknolojisi üzerinde çalışmalarına başlayan Opel, diğer taraftan da hidrojen yakıt hücreli ticari araçların geliştirilmesine liderlik etmeye devam ediyor.

Bugün itibarıyla yollarda olan Vivaro-e HYDROGEN’i, önümüzdeki sene büyük bir yakıt hücreli ticari araç takip edecek. Bunun ötesinde 48V hibritler de gelecekte Opel elektrikli ürün gamına dahil olacak.

Başlangıcı ise yeni Opel Corsa gerçekleştirecek. Yeni araç 74 kW/100 HP ve 100 kW/136 HP’lik motorlar, yeni bir çift kavramalı otomatik şanzımanla yollara çıkacak.

Yeni Corsa, yüksek verimliliğe sahip içten yanmalı motorlarından öte, tamamen bataryalı elektrikliden hibrite kadar değişik güç-aktarma seçenekleri sunarak çok çeşitlilik sağlayacak.

Opel, böylece henüz bu sene sonuna kadar 15 elektrikli modeli sunabilme kapasitesine erişiyor konumuna gelecek.

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

Zeytin üretiminde kara tablo! Akhisar'da rekolte düştü, zeytinyağı 250 lirayı bulabilir!

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları ne zaman erişime açıklanacak?