Teknoloji

Opera'dan büyük hamle! Artık iOS’ta ücretsiz oldu

Ünlü internet tarayıcısı Opera, ücretsiz VPN hizmetini iOS‘taki tüm kullanıcılarına sundu. Bu aşamayı erken erişim programının arkasından geldi. VPN hizmetinin iOS’a ilave edilmesi neticesinde Opera, her platformda ücret almadan VPN sunan ilk tarayıcı şirketi oldu. İşte detaylar! Apple iOS, iPhone işletim sistemi anlamına gelir ve Apple'ın çoklu dokunmatik cihazlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır

Apple iOS nedir?

Apple iOS, iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarda çalışan tescilli bir mobil işletim sistemidir .

Apple iOS, iPhone işletim sistemi anlamına gelir ve Apple'ın çoklu dokunmatik cihazlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

 Mobil işletim sistemi, doğrudan manipülasyon yoluyla girişi destekler ve kıstırma, hafifçe vurma ve kaydırma gibi çeşitli kullanıcı hareketlerine yanıt verir. 

Opera'dan büyük hamle! Artık iOS’ta ücretsiz oldu

iOS geliştirici kiti, iOS uygulama geliştirmeye izin veren araçlar sağlar.

Opera ücretsiz VPN hizmeti kullanıcı gizliliğini sağlıyor Erken erişim programının arkasından internet tarayıcı şirketi Opera, iOS’taki tüm kullanıcılara ücret almadan VPN kullanmasını sağlıyor. Bahsi geçen hizmet, doğrudan
 iPhone ve iPad tarayıcısında var. Bu durumda Opera’yı tüm platformlarda ücret almadan VPN sunan ilk şirket oldu.

Opera, yeni hizmetinin tüm herkese erişmesinin birkaç haftada olabilecğini söyledi. Opera’nın VPN hizmeti için herhangi bir üyelik hesap istemiyor. Bunun için gerekli olan tek şey Opera’yı iOS veya iPadOS 12.0 ya da sonraki versiyonları çalıştıran bir cihaza indirmeniz ve fonksiyonu aktif halde tutmanız gerekiyor.


Ayrıca Opera, yeni versiyonunun kayıt tutmayan bir sağlayıcı olduğunu iddia ediyor. Yani herhangi bir şahsi bilgi ya da tarama geçmişi hafızaya almıyor Bu da kullanıcı saklılığını ve emniyetini sağlıyor. Ayrıca yeni hizmet, yerleşik bir reklam engelleyici ile beraber sunuluyor. Böylece ekranınızda  can sıkıcı reklamlar izlemeden internette surf yapmanızı mümkün hale getiriyor.

Şirket bu hizmeti bir basın açıklaması ile duyurdu. Açıklamada: “VPN hizmetinin iOS’a ilavesi ile beraber Opera, her platformda yerleşik, ücretsiz  bir VPN sunan ilk tarayıcı şirketi unvanını kazandı. Opera’nın VPN hizmeti üyelik, hesap açma ve ilave uzantı gerektirmiyor. Opera Tarayıcı VPN'in şifrelenmesini ve IP'sinin saklı kalmasını sağladığı için kullanıcıların rahat biçimde gezinmek için ana menüdeki bir anahtarı değiştirmeleri yeterli.”
ifadeleri yer aldı.

Cihazınızda VPN’in var olup olmadığını görmek için yapmanız gerekenler şu şekilde:

İlk olarak iOS cihazınızdan Opera’ya giriş yapın
Ardından Opera’nın sağ alt köşesindeki üç çizgiye tıklayın.
Sonrasında Ayarlar’a gelin Bu aşamadan sonra en üstte VPN’i göreceksiniz.