Genel

Ora, Anadolu için projeler hazırlıyor!

Şovlar Ora'ya, proje Anadolu'ya

Bayrampaşa'da Türkiye'de ilk kez içinde kongre, toplantı, gösteri, eğlence, alışveriş, konaklama gibi fonksiyonları bir arada sunan bir proje gerçekleştirecek olan Ora Gayrimenkul, bu konsepti Türkiye'nin farklı illerine yayacak
Ora Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uluğ, projelerinin içerdiği yenilikler nedeniyle yurtdışından da ziyaretçi beklediklerini vurgulayarak öncelikli olarak çocuk ve gençleri düşünerek bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Dünyaca ünlü işletmecilerle anlaşmalar yaptıklarını belirten Uluğ şöyle dedi:
"Çok sayıda önemli sanatçı ve Disney şovlarını İstanbul'a getireceğiz. Bugüne kadar teknik yetersizlikler ve mekansal eksiklikler nedeniyle Cirque du Soleil gibi ünlü ekipler Türkiye'ye gelemiyordu. 4 otobüs kaldırabilen tavan sayesinde bu gibi şovlar da artık Türkiye'ye taşınacak. Hedefimiz konsepti Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere farklı illere götürmek. Temaslarımızın ardından gerekli finansmanı sağlayıp en kısa zamanda harekete geçeceğiz."
Ora'nın bitmesiyle yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Ahmet Uluğ, istihdamın Bayrampaşa bölgesinden sağlanacağını belirtti. İşe alınacak kişilerin eğitimi için Ora Akademi'yi hayat geçireceklerini kaydeden Uluğ, "Eğlence merkezi, otel, AVM'de çalışacak kişileri eğiteceğiz. Böylece yüz yılı aşkın süredir mülklerimizin olduğu Bayrampaşa halkına da katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Bayrampaşa'da yer alan Ferhatpaşa Çiftliği'nin sahibi olduklarını hatırlatan Uluğ, "Ferhatpaşa Çiftliği'ni yaşatmak için de çalışmalar sürdürüyoruz. Burada yeniden çiftlik hayatını hayata geçirmek mümkün değil. Ama biz daha interaktif olarak bir sistem kurup çocuklara çiftlik hayatını öğreteceğiz. Ferhatpaşa'nın otogar yakınında olan evini de restore edeceğiz. Burayı gurme bir lokanta yapabiliriz" dedi.
Beste Önkol

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Ora, eğlence parkını Türkiye'ye yayacak
Dünyaca ünlü sanatçı ve şovların sahne alabileceği büyüklükte bir eğlence parkı yapan Ora Gayrimenkul, Türkiye'nin diğer illerine gidebilmek için finansör arıyor

Bayrampaşa'da Türkiye'de ilk kez içinde kongre, toplantı, gösteri, eğlence, alışveriş, konaklama gibi fonksiyonları bir arada sunan bir proje gerçekleştirecek olan Ora Gayrimenkul, bu konsepti Türkiye'nin farklı illerine yayacak. Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarı olan MIPIM'e katılan Ora, projesine finansör aradı.

Ora Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uluğ, Türkiye'nin ilk karma kullanımlı projesini hayata geçirdiklerini, projenin pek çok yenilik içerdiğini, dolayısıyla sadece İstanbul ve Türkiye'de değil, yurtdışında da ses getirmesini beklediklerini ifade etti. Uluğ, Ora'ya Türkiye'nin çevresindeki ülkelerden de ziyaretçi beklediklerini vurgulayarak, MIPIM'in uluslararası sahneye çıkmak için doğru bir platform olduğunu belirtti.  Ahmet Uluğ, 'Dünyaca ünlü işletmecilerle anlaşmalar yaptık. Çok sayıda ünlü sanatçı ve Disney şovlarını İstanbul'a getireceğiz. 29 Ekim'de açılışımızın ardından sürekli etkinlikler düzenleyeceğiz. Ancak hedefimiz bu konsepti Ankara, İzmir, Antalya gibi kentlere de götürmek. Bu amaçla projemizi ilk kez
uluslararası arenaya çıkardık. Çok büyük ilgi gördük, bu temaslarımızın ardından gerekli finansmanı sağlayıp en kısa zamanda harekete geçeceğiz' dedi.
Esin Gedik / Akşam