27 / 04 / 2024

Ora Gayrimenkul, GYO'ya dönüşecek!

Ora Gayrimenkul, GYO'ya dönüşecek!

Esenler Otogarı ve Forum İstanbul'un karşısındaki 360 dönüm arazide 400 milyon euroluk projeye imza atan Ora, açılıştan sonra ilk hamle olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüşecek...



İstanbul Ferhatpaşa Çiftliği'nin çoğu akademisyen dördüncü kuşağı İstanbul'daki inşaat rantını görünce harekete geçerek kurmuşlar Ora Gayrimenkul'ü. 2003'te prensip kararı alan hissedarlar 500 dönümlük arsayı şirkete aktararak harekete geçmiş. Ora Gayrimenkul, Esenler Otogarı ve Forum İstanbul'un karşısındaki 70 dönümlük araziye 360 bin metrekare inşaat alanı olan Ora projesini kondurmuş. Yüzde 85'i tamamlanan proje 400 milyon euroya malolmuş. Arsa dahil 130 milyon dolarlık özkaynak koyan şirket 270 milyon euroluk kredi kullanmış.

OUTLET MERKEZİ OLACAK
Projenin içinde biri 5 diğeri 3 yıldızlı iki otel, bir uluslar arası sanatçı ve gösteri gruplarının sahne alacağı konser alanı, Disneyland ve Asterix gibi bir temalı park ve indirimli (outlet) alışverişin yapılacağı bir merkez var. "İlk hedefimiz gayrimenkul yatırım ortaklağı olmaktı" diyen Ora Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uluğ bunu Ora projesinin hayata geçirilmesinin ardından yapacaklarını söyledi. Diğer hedeflerini ise uluslararası ağlara girmek olarak açıklayan Uluğ, otelde dünyanın en büyük zincirlerinden biri olan Inter Continental ile anlaştıklarını, konser organizasyon için yine dünyanın sayılı organizasyonlarından biri olan SMG Grup'la, temalı parkın işletmesi için İstanbul Theme Park Services ile anlaştıklarını belirtti. Uluğ açılışın ağustos sonunda yapılacağını belirterek "Amacımız Ramazan'ın yarısını yakalamak. Körfez'deki turistleri de buraya çekebileceğimize inanıyoruz" dedi. GYO hedefi ise açılıştan sonra olacağını anlatan Ahmet Uluğ insanların içindeki varlıkların gelire dönüşünü görmesinin ardından daha çok ilgi göstereceğine inanıyor. GYO düşüncesine başka varlıklar koyabileceklerini kaydeden Uluğ şimdilik tüm enerjinin açılış olduğuna dikkat çekiyor.

Sting'in turne listesine girdi
Bu arada SMG Dünya Başkanı West Westley, mart ayında Fransa'nın Cannes şehrinde yaptığı açıklamada, Ora'nın Sting'in turne listesine girdiğini Eric Clapton'u getirebileceklerini söylediğini hatırlatalım. Ora yönetimi, outletin toplam kar içindeki payının 2015'te yüzde 65'lere çıkacağını tahmin ediyor. Karlılığını 2023 yılına kadar kademeli olarak artacağını anlatan Selim Yuna EBITDA'nın 2023'te 52 milyon euroya kadar yükseleceğini dile getirdi. Outlet alışveriş merkezinde metrekare kiralamalarının ortalama 21.75 euro ya da cirodan pay olarak planlandığını kaydeden Ahmet Uluğ, merkezde doluluk oranının yüzde 65'i aştığını kaydetti.
Sabah/TARIK YILMAZ


Geri Dön