01 / 05 / 2024

Orca,Togo ve Nijer'de şehirler inşa edecek!

Orca,Togo ve Nijer'de şehirler inşa edecek!

Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemleri yeni kurdukları fabrikalarında Togo'nun Türkiye fahri başkonsolosu Franck Dovi Sessou ve ekibini ağırladı. Togo ve Nijer konut projeleri için protokal imzalayan Orca, aynı zamanda Togo'da fabrika kuracak  



 

Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemleri, depremden yıkılmayan, yanmayan, ısınma-soğutmada neredeyse hiç enerjiye ihtiyaç duymayan, çok hızlı kurulan, betonarme yapıların iki katı uzun ömürlü, %100 geri dönüşümlü, temiz enerji kullanmaya tam müsait, sosyal konut yada lüks yapılanmaya müsait,  istenilen sene garantisi verilen, sıfır karbon salınımlı, sıfır radon gazı salınımlı, LEED sertifikası alabilen ve karbon borsasından pay alan bir yapı sistemidir.

 

ORCA EKOLOJİK-PASİF YAPI VE PREKAST SİSTEMLERİNDEN BÜYÜK YATIRIM

Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemleri, Pendik'te kurduğu yeni fabrikasında ayda 30 bin metrekare duvar ve prekast sistem üretebilecek.

172 Ülkede patentli olan Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemleri, inşaat sektöründe pek çok ihtiyaca cevap veren bir üretim tekniğidir.  Bir yapıda ne hayal eder iseniz, bütün hayallerinizin gerçekleştiği yapı sistemidir. 9 Richter ölçeğindeki depremlerde bile hatasız-yıkımsız çıkan, dünyanın en gelişmiş, en ucuz pasif yapı sistemidir.

Geliştirilen yapı sistemimiz ile yapılan duvarlardan oluşan inşaatlarda neredeyse yapılarınızın ısıtılması ve soğutulması için hiç enerjiye ihtiyacınız yoktur. Bu da yapılarınızı solar, güneş enerjisi, toprak enerjisi, jeotermal enerji, rüzgar enerjisi kullanmak için ideal hale getirmektedir. Solar sistemi, sadece konutların, yapıların aydınlatılmasında değil, tüm ısıtma-soğutması içinde uygun bir maliyet ile kullanılabilecektir. Bu da yapı sisteminde dev bir adımdır.

Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemlerinin, dış iletkenlik katsayısı:0,135W/m2K “dır. 2009 yılında AB pasif evler yönetmeliğini yayınlayarak dış iletkenlik katsayısı: 0,15W/m2K ”yı bulan yapılar hedeflemiştir. Bu nedenle birbuçuk senedir, AB ülkeleri yoğun olarak fosil yakıta minimum ihtiyaç duyulan yapı sistemleri üretmek üzere çalışmaktadır. Hem maliyeti aşağıya çekememişler, hemde net üretim tekniğini henüz geliştirememişlerdir. Oysa, Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemleri patentlerini 2006 Yılında almıştır.

 

 


Geri Dön