30 / 04 / 2024

Ordu artık göç alan bir kente dönüşmelidir!

Ordu artık göç alan bir kente dönüşmelidir!

Ordu'da modern sanayi üretimi için geniş arazilerin kamulaştırılmasına ihtiyaç var. Yerli ve yabancı girişimcilerin artan yatırım taleplerinin karşılanabilmesi için Ordu merkez ve Fatsa, Ünye gibi ilçelerimizde acilen yeni OSB'ler kurulmalıdır...



Türkiye fındık üretimi ve ihracatındaki büyük ağırlığı ile adından her zaman sözettiren Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yeşil kenti Ordu'nun merkez ilçe dışında 19 ilçesi daha var. 


Büyük tarım, turizm ve sanayi potansiyeline rağmen Ordu'nun ilçeleri hala dışarıya göç veriyor. Kentimizin artık dışarıya göçe dur diyecek bir konuma yükselme zamanı gelmedi mi? Ordu artık dışarıya göç veren değil, dışardan göç alan bir kente dönüşmelidir. 


Ordu'da modern sanayi üretimi için geniş arazilerin kamulaştırılmasına ihtiyaç var. Yerli ve yabancı girişimcilerin artan yatırım taleplerinin karşılanabilmesi için Ordu merkez ve Fatsa, Ünye gibi ilçelerimizde acilen yeni OSB'ler kurulmalıdır. Kalkınma hedeflerimiz açısından bütün bu projelerin aksamadan ve birbiri ardına hayata geçirilmesi çok önemli. Bunun için Ordu'daki siyasi parti temsilcileri, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'na (OTSO) önemli sorumluluklar düşüyor. 


Sadece İstanbul'da 800 bin Ordu kökenli insanın yaşadığı unutulmamalıdır. İstanbul,  Ankara  ve Türkiye'nin diğer önemli kentlerinde başarıları ile öne çıkmış Ordu kökenli işadamları var. Kentteki yerel yöneticiler, iş dünyası ve kamu temsilcileri artık daha sık bir araya gelmeli, başta Ordu kökenliler olmak üzere kente yeni yatırım çekilmesi için ortak projeler hazırlamalıdır. Ordu'nun yatırım haritası ulusal ve yerel basında, valilik, OTSO ve iş dünyası derneklerinin sitelerinde yayınlanmalıdır. Kurumlar arası işbirliği artırüarak bürokratik engeller hızla çözülmelidir. 


Uygun koşullar sağlanırsa Ordu'ya yatırım yapmak için gelecek bir çok işadamı olduğunu düşünüyorum. Siz yeter ki girişimcilerin talep ettiği büyüklükte sanayi parselini sağlayın...İşte o zaman Ordu'da 150-200 kişinin istihdam edileceği bir çok yatırımın hayata geçeceğini göreceksiniz. Ordu artık dışarıya göç veren değil, dışardan göç alan bir kente dönüşmelidir. Her şey daha güzel bir ordu için. 


Dünya 


Geri Dön